Akbelen DirenişiEkolojiKadınManşet

Akbelen’den 25 Kasım mesajı: Kadını doğayı katleden aynı

0

Ekoloji Birliği Kadın Meclisi, 25 Kasım öncesinde Limak, IC-İçtaş iştiraki YK Enerji tarafından bir bir ağaçların kesildiği ve hal-i hazırda dinamitlerin patlatıldığı Akbelen‘den “Kadını, doğayı katleden aynı” mesajını paylaştı.

Akbelen’den yapılan basın açıklamasını İkizköylü direnişçilerden Esra Işık okudu.

‘Eril aklın şiddeti körüklediği dünya düzeninde kadınlar ve çocuklar ilk hedefte’

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Mirabel kardeşlerin haklı direnişlerini ve katledişlerini unutturmayacağız!” ifadeleriyle başlayan açıklamada eril tahakkümün uzantılarına şu şekilde değinildi:

“Biliyoruz ki; eril aklın şiddeti körüklediği dünya düzeninde kadınlar ve çocuklar her zaman ilk hedefteler. Gazze’de binlerce sivil kadın, çocuk siyasi ve dini erk mücadelelerinin ortasında ateşe atıldılar. Şiddetin her türlüsüne, katliamın en zorba haline maruz bırakıldılar! Tüm bu kırımın son bulması, insanlığın hem birbiri ile hem de yeryüzü ile barışması içindir tüm mücadelemiz.”

Yeryüzü ile barışmadan yeryüzünün yok oluşunun durdurulamayacağının altının çizildiği açıklamada “İnsanlık birbiri ile barışmaz ise insanlığın sonunu getireceğiz!” denildi. Ayrıca ekoloji kadın hareketlerindeki mücadeleye de şöyle dikkat çekildi:

“Bizler ekoloji ve kadın hareketlerinde mücadelemizi, ataerkil iktidarın yok saydığı ötekiler adına veriyoruz. Yaşayan tüm canlı varlıkların bir ve tek olduğunu kabul edersek yeryüzünü yok oluştan koruyabileceğimizi biliyoruz. İnsanlık olarak sadece bir parçası olduğumuz ortak yaşam ağının yanında, her türlü tahakkümcü, otoriter, savaşı hakim kılarak kendini var eden ataerkil kapitalist sistemin karşısındadır tüm mücadelemiz!”

Kadını ve doğayı aynılaştıranın; yaşadığı şiddet, eşitsizlik, yok sayılarak uğradığı adaletsizlik olduğunun da belirtildiği açıklamada, kızkardeşlik dayanışmasına vurgu yapıldı:

“Tüm bunlara karşı kızkardeşlik dayanışması ile bir arada olmaya, ekoloji ve kadın hareketlerinde birbirimizden güç almaya devam edeceğiz! Yeryüzüne, insanlığa karşı hiçbir savaşın karar alıcısı olmadık, olmayacağız. Sürdürülebilir bir gezegen için yeryüzünün de kadınların da özgürleşmesine karşı duranların, kadını ve doğayı katledenlerin aynı olduğunu asla unutmayacağız!”

‘Sokakları da meydanları da terk etmeyeceğiz’

Son olarak açıklamada yarın tüm yurt genelinde gerçekleştirilecek 25 Kasım’da meydanlardan ‘Kadını, doğayı katleden aynı’ sloganlarıyla sesleneceklerini aktaran kadınlar, açıklamada şunları dile getirdi:

“Ormanları, dağları, ovaları, dereleri, yaşam alanlarımızı terk etmediğimiz gibi, eylem alanlarımızı da bize yasaklayan, elimizden alanlara inat sokakları da meydanları da terk etmeyeceğiz!”  

You may also like

Comments

Comments are closed.