Doğa MücadelesiManşet

Tabiatı değil Kanunu değiştir

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin çağrısı ile bugün Galatasaray Lisesi önünde toplanan 500 kişi hafta içinde TBMM Genel Kurulunda görüşülecek Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı’nın meydana getireceği doğa tahribatına dikkat çekerek, “Tabiatı değil Kanunu değiştir” dedi.

11:30’da Galatasaray Lisesi önünde toplanmaya başlayan ekolojistler ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlar ile kamuoyunu adı “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı” olan ancak içeriği incelendiğinde tam tersi bir şekilde işleyerek doğanın yıkımına neden olacak tasarıya karşı çıkmaya çağırdı.

Doğanın talanına karşı ses çıkaranlar Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcülerinden Sevil Turan‘ın okuduğu basın açıklamasının ardından Galatasaray Lisesi’nden Taksim Meydanı’na kadar yürüdü.

İklim aktivisti ve radyocu Ömer Madra ile Gazeteci Cengiz Aktar da doğanın talanına karşı ses çıkarmak için Galatasaray Lisesindeydi

Turan, basın açıklamasında “Tasarıda, koruma alanlarının belirlenmesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu yetkilendirilmektedir. Bu düzenleme ile bağımsız bilimsel görüş verecek kurumların ve halkın katılımı engellenmekte, üstten bir anlayışla yerel koruma gereksinimleri göz ardı edilmekte, doğanın ve koruma alanlarının sınırlarını siyasetçilerin çizmesine izin verilmektedir” diyerek asıl amaçlanın doğayı korumak değil tam aksine doğayı kar hırsı ile tam bir yıkıma uğratmak olduğunun altını çizdi.

Eylem sırasında atılan sloganlar ise meselenin özüne dikkat çeker nitelikte idi. “”Derdiniz talan yasanız yalan”, Tabiatı değil kanunu değiştir”, “Tabiatı bozuk yasa istemiyoruz”, “Eşit, özgür ve yeşil bir dünya”, “Doğanın yıkımını durdur”, “Talan değil, yaşam istiyoruz”

Avrupa Genç Yeşilleri de Taksim Meydanı’nda

“Tabiatı değil Kanunu değiştir” eylemine bir destek de avrupa genç yeşillerinden geldi. Avrupa Genç Yeşilleri Federasyonu (FYEG) ile Doğu Avrupa Genç Yeşileri Ağı (CDN) üyeleri de Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı’na karşı yapılan eyleme katıldı.

Fotoğraflar: Twitter üzerinden Deniz Sözeri ve Pelin Cengiz

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.