ManşetTürkiye

Suruç’ta parti liderlerinden Kobanê ile dayanışma mesajı

0

Kobanê direnişi ile dayanışmak için Suruç’a giden HDP, Yeşiller ve Sol Gelecek ile diğer parti temsilcilerinden oluşan heyet, Rojava-Kobanê sınırındaki nöbet eylemine katıldı. Heyet, sınırın sıfır noktasına giderek açıklama yaptı.

HDP, Yeşiller/Sol, DBP, ESP, SYKP, SDP, EMEP,  ÖDP ve Halkevleri’nin başkanlarından oluşan heyet ilk olarak Suruç DBP İlçe Örgütü’nü ziyaret eden heyet, daha sonra Elîzêr Köyü’ne geçerek, burada Kobanê devriminin halkların ve kendilerinin devrimi olduğunu ve dayanışma mesajlarını iletti.

1 kobana suruç

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Sevil Turan, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, EHP Eş Genel Başkanı Sibel Uzun, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, EMEP Genel Başkanı Selma Gurkan, EMEP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan,  Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi’nden Perihan Koca, Mithat Can Türetken, Kayahan Nar, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, Funda Gezmiş, Türkiye Gerçeği Koordinasyonu’ndan Bülent Parmaksız, HDP Eş Genel Başkan Yardımcıları Saruhan Oluç, İsmail Şengül, Ali Ürküt, Meral Danış Beştaş, HDP PM Üyesi Cafer Koluman, Mehmet Tarhan, Macide Ekmen, Gülay Koca, Ferhat Tarhan, Mehmet Soymaz, HDK Kadın Meclisi ve Koordinasyonu’ndan Benazil Coşkun, HDP’li Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü, SYKP MYK Üyeleri Canan Yüce, Tülay Hakimoğulları’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi önce DBP Suruç İlçe Örgütü’nü ziyaret ettikten sonra Elîzêr Köyü’ne geçerek direniş nöbetinde bulunan yurttaşlar ile buluştu.

Sevil Turan; “Kobanê’deki direniş bu sınırın ötesinde kalmayacaktır”

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Sevil Turan bölgede halklara vahşetin yaşatıldığını belirterek, “Başka sınırlar inşa edilmeye çalışılıyor. Bu bütün insanlığa yapılan bir saldırıdır. Özgürlük eşitlik mücadelesine yönelik bir saldırıdır. Şu anda Kobanê’de yapılan direniş tek başına bu sınırın ötesinde kalmayacaktır. Bu bütün Ortadoğu ve Mezopotamya halkları için önemlidir. Bunu bildiğimiz için bu devrimin bir parçası olmak için buradayız” şeklinde konuştu.

Dayanışma mesajlarının okunmasının ardından heyette bulunan üyelerin bir kısmı 6 noktada nöbet tutmaya başlarken, bir grup da, Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobanê’ye geçti.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.