Spor

Filenin Sultanlarından Sultaniyegah Sirto

0

Filenin Sultanları bir voleybol ziyafeti şeklinde geçen maçta Avrupa Şampiyonası’nın ev sahibi ekiplerinden Sırbistan’a 3 -2 yenilerek finale çıkma şansını değerlendiremedi.  Sultanlar voleyboldaki sultaniyegah makamını inanılmaz güzellikteki bir sultaniyegah sirto ile noktalandırdılar.

Sırbistanlı voleybolcular 8.000 taraftarının da desteğiyle maça çok hızlı başladı. İlk seti kısa ve farklı bir şekilde kazanmasını bildiler 10 – 25. 2. setin sonlarına doğru açılan ve rakibi ile arasında farkı hızla kapatan sultanlar 21 – 15’den beraberliğe kadar getirdikleri seti son sayılarda yaptıkları basit hatalar ve 24. sayıdaki kuşkulu hakem değerlendirmesinin de etkisi ile 22 – 25 kaybettiler.

2 – 0 geride olarak başladıkları 3. sette rakibinin arayı açmasına hiçbir sayıda izin vermeyen ve 2. molaya 16 – 15 önde giren filenin sultanları çok çekişmeli geçen 3. seti 25 – 23 almayı başardı. 4. sette bir önceki set gibi çok çekişmeli ve heyecanlı geçti. Filenin Sultanları bu sette çok fazla sayıda hatalı servis kullanmasına karşın seti 25 – 23 alarak maçı 2 – 2’ye getirdi.

Tie Break setinde ibre iki tarafada gitti gitti geldi. 12 – 11 önde iken bir bocalama devresi geçiren ve rakibine peşpeşe sayı imkanı veren Filenin Sultanları maçtan 3 – 2 mağlup ayrıldı. Şampiyonanın son gününde diğer yarı final mağlubu İtalya ile 3.lük maçı oynayacağız. Finalin adı ise Sırbistan – Almanya.

Djokovich de salondaydı

Tenis dünyasının 1 numarası Novak Djokovich‘de Sırp voleybolcuları destekleyenler arasındaydı. İlk 2 sette oldukça rahat görünen Djokovich maçın bundan sonraki bölümünde hayli sıkıntılı dakikalar yaşadı. Tie Break setinde gelen Sırbistan galibiyeti ile tüm salon ile birlikte coşkulu kutlamalara eşlik etti.

(Yeşil Gazete)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.