ManşetSpor

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu: Bu kupa Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olsun!

0
Fotoğraf: John Thys / AFP

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın final maçında 3-2 galip gelerek kupayı kaldırdı.

Sekiz maçı kazanarak turnuvada finale kadar gelen Filenin Sultanları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen karşılaşmadan galip gelerek tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan İlkin Aydın ise “Hür doğdum hür yaşarım” mesajının ardından şunları dile getirdi:

“Bu kadar savaşarak, pes etmeyerek kazandığımız için mutlu oldum. 3-0 olsa belki bu kadar mutlu olmayacaktık.”

Türkiye finalde karşı karşıya geldiği, son dünya şampiyonluğunu elinde bulunduran Sırbistan’ı 3-2 yendi.

Hayrına simit dağıtılan Vargas, ‘En Değerli Oyuncu’ seçildi

Melissa Teressa Vargas, ‘En Değerli Oyuncu’ ödülünün sahibi oldu. Küba kökenli pasör çaprazı, maçı 41 sayıyla tamamladı. Yarı final maçında İtalya’ya karşı kazanılan galibiyetin ardından Kütahya’da bir fırıncı Vargas hayrına final maçı öncesi hayır simidi dağıttı.

İlk sette 25’e 27 Sırbistan’a yenilen milliler, ikinci sette 25’1 21 Sırbistan’ı geride bıraktı. Üçüncü seti ise 22’ye 25’le Sırbistan hanesine yazdırdı. Dördüncü seti 25’e 22 kazanan Türkiye karar setinde 15-13’lük skoruyla şampiyonluğu elde etti.

Kadın Milli Voleybol Takımı’na yönelik homofobik saldırı

Final maçından haftalar önce ise Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’na yönelik homofobik nefret söylemlerinde bulunulmuştu.

Kadın Voleybol Takımı’nda başarısıyla adından bahsettiren Ebrar Karakurt gericilerin homofobik saldırısına maruz kaldı. Final maçı öncesinde birçok gerici tarafından Karakurt’a yönelik linç kampanyası başlatıldı. Kendisine sosyal medya uygulaması X’te Abdülhamid kullanıcı isimli bir kişi tarafından yöneltilen linç cümlelerinden birine “Boş yapma Abdülhamid” şeklinde yanıt veren Karakurt, bu yanıtı nedeniyle gericiler tarafından hedef alındı. Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de linç kampanyasına “Atın bunu” sözleriyle katıldı. Ayrıca Karakurt’u birçok trol, homofobik söylemlerle hedefine oturttu. Daha önce Ebrar Karakurt, Akit gibi yandaş platformlar tarafından da homofobik link kampanyasına maruz bırakılmıştı. 

Birtakım yandaşlar Türkiye yerine Sırbistan’ı desteklediklerini duyurdu. Ayrıca tarikatlara yakın isimler, maç öncesi ve sonrasında homofobik söylemlerini sürdürdü. 

İstanbul Valiliği maçın izlenmesini engelledi

İstanbul Valiliğince final maçının Taksim Meydanı’nda dev ekrandan izlenmesi yasaklandı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımımızın pazar akşamı oynayacağı Avrupa Şampiyonası Final maçının ilimizin 7 meydanında canlı yayınlanması için Valiliğimize yazılı başvuruda bulunmuştur. Taleplerin 6’sı (Çekmeköy, Bağcılar, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Pendik) Valiliğimizce onaylanmıştır. Taksim Meydanı 2012 yılından bu yana toplantı ve etkinlik alanı olarak kullanılmadığı için Taksim Meydanı’yla ilgili talep onaylanmamıştır. Bayan Voleybol Milli Takımımıza dev maçta başarılar dileriz.”

Öte yandan Ebrar Karakurt ve Hande Baladın, AKP’li Beyoğlu Belediyesi tarafından maç duyurusunun yapıldığı fotoğraftan çıkarıldı. Belediyenin bu hareketinin tepki çekmesinin ardından belediye hesabında eski fotoğraf silinip Ebrar ve Hande’nin olduğu yeni fotoğraf paylaşıldı.

Tüm linç kampanyalarına karşı Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu olarak evine döndü. galip gelen Filenin Sultanları sosyal medya hesaplarından şu mesajları paylaştı:

 

 

 

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.