DünyaManşet

Süleymani için Tahran’daki devlet törenine yüzbinler katıldı

0

ABD suikastiyle Irak’ın başkenti Bağdat‘ta öldürülen İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani‘nin için bugün başkent Tahran’da devlet töreni düzenlendi.

Cenaze törenini törenine İran’ın dini lideri Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Devrim Muhafızları’nın neredeyse tamamı katıldı. Tahran’da toplanan yüzbinlerce kişiden sık sık intikam sloganları yükselirken, tabutun önünde duran ve Süleymani’nin ‘manevi babası’ olarak görülen Hamaney’in gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Süleymani’nin kızı: ABD ve İsrail’i kara günler bekliyor

Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen törende İranlılara hitap eden Süleymani’nin kızı Zeynep Süleymani, babasının ‘şehitliğinin ABD ve İsrail’e kara günler getireceğini’ söyledi. ABD Başkanı Donald Trump‘a seslenen Süleymani, Çılgın Trump, cahilliğin bir sembolü ve Siyonistlerin elinde bir oyuncak. Babamın şehitliğiyle her şeyin bittiğini düşünme” ifadelerini kullandı.

Süleymani’nin ölümünden sonra yerine atanan yeni Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani de, öldürülen komutanın yolunda gitmeye devam edeceklerini söyledi. Kaani, “Bizim için tek tazminat, Amerika’nın bölgeden kaldırılmasıdır” dedi.

Kasım Süleymani için ilk tören yaşamını yitirdiği Irak’ta Kerbela ve Necef kentlerinde düzenlenmiş, cenazesi daha sonra ülkesi İran’a getirilmişti.  Dün de İranı’ın Ahvaz ve Meşhed kentlerinde düzenlenen törenlere onbinlerce kişi katıldı.

Tahran’ın ardından Kum kentine götürülecek Süleymani’nin, yarın doğduğu kent olan Kirman’da toprağa verilmesi bekleniyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.