DünyaManşet

Irak’ta protestocular yolları kapattı

0
Fotoğraf: AP

Irak’ta başta Bağdat olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde sokağa çıkan halk, lastik yakarak yolları kapattı.  Pazar günü başlayan ve devam eden protestolar sebebiyle bazı şehirlerde resmi tatil ilan edildi.

İran-ABD çatışması sonrası protestolara devam

İşsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliği gibi sebeplerle 1 Ekim’de başlayan ve 450 kişinin ölümüyle sonuçlanan hükümet karşıtı protestoların ivmesinde Kasım Süleymani’nin vurulmasıyla ABD-İran çatışması tehdidine dönüşen olaylar sebebiyle bir azalma yaşanmıştı. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu protestocular, taleplerinin görmezden gelinmesini engellemek için protestolarına kaldıkları yerden hızlı bir giriş yaptı.

Fotoğraf: AP

Yerel medya, Tahrir Meydanı’nda toplanan protestoculara müdahale etmek için güvenlik güçlerinin meydana girmeye çalıştığını ancak protestocuların bunu engellediğini, yol ve köprülerde de lastik yaktığını yazdı.

Tahrir Meydanı’na yakın mesafede bulunan Tayaran Meydanı’nda Pazar gecesi sokağa çıkan protestocular ve polis arasında çatışmalar yaşandı. Protestocular, polise benzin bombaları ve taş atarken polisin ise gerçek mermilerle halka ateş açtığı öne sürüldü. Açılan ateş nedeniyle yaralananların olduğu belirtildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.