DünyaManşet

İran’dan eylemcilere ateş açıldığı suçlamasına yalanlama

0

İran yönetimi, Ukrayna uçağının düşürülmesini protesto eden eylemcilere ateş açıldığı suçlamasını reddetti. Yanlışlıkla vurulduğu iddia edilen uçağın düşmesi sonucunda 176 kişinin ölmesine tepki gösteren İranlılar başta Tahran olmak üzere birçok kentte halk iki gündür sokakta.

Olayın istifa ile de üstünün kapatılamayacağını söyleyen eylemciler, soruşturma ve yargılama talep ediyor. Protestolar ülke genelinde yaygınlaşırken polisin Azadi Meydanı’nda göstericiler üzerine ateş açtığına dair görüntüler sosyal medyada yaygınlaştı.  Ancak Reuters, görüntülerin kaynağını doğrulayamadıklarını bildirdi.

Tahran Üniversitesi’nin önündeki eylemlerde, doğrudan Kasım Süleymani protesto edilmiş, Süleymani’nin duvardaki resimleri sökülmüştü. Öğrenciler ruhani lider Ayetullah Ali Hamaney’e hitaben de “Diktatör’e ölüm” sloganları atmıştı. Eylemcilerin attığı sloganlar arasında “Amerika’nın bizim düşmanımız olduğu konusunda yalan söylüyorlar, düşmanımız tam da burada” gibi sloganlar da vardı.

Trump: Protestocularınızı öldürmeyi kesin

ABD Başkanı Donald Trump ise İranlı göstericilere destek çıktığı bir Twitter mesajı paylaştı. İran liderlerine seslenen Trump “Protestocularınızı öldürmeyi kesin” dedi. Trump mesajının devamında “Binlerce kişi sizin tarafınızdan zaten öldürülmüş veya hapsedilmiş durumda.  Dünya izliyor. Daha da önemlisi ABD izliyor. İnternetinizi tekrar açın ve muhabirlerin serbest dolaşmasına izin verin! Harika İran halkınızı öldürmeyi durdurun!” ifadelerini kullandı.

Rebii: Trump timsah gözyaşları döküyor

Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Rahimi tarafından yapılan açıklamada sosyal medyada yayılan görüntüler reddedildi. hükümet sözcüsü Ali Rebii ise, ABD Başkanı Donald Trump’ın dün gece attığı tweet’ine tepki gösterdi. Rebii, İran halkının ‘Trump’ın Süleymani’yi öldürdüğünü unutmayacağını’ söyledi. Açıklamasının devamında  ABD Başkanı’nın İranlılar için endişe beyan ederken aslında ‘timsah gözyaşları döktüğünü’ söyledi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.