TürkiyeManşet

Star gazetesi son baskısını yaptı

0

TürkMedya bünyesinde faaliyet gösteren Star gazetesi bugün son kağıt baskısını yaptı. Gazete, yayın hayatına artık dijital ortamda devam edecek. Aynı yayın grubunda yer alan Güneş gazetesinin de artık Akşam gazetesi içerisinde dört sayfa ek olarak yer almaya devam edeceği öğrenildi. Kararlar çalışanlara dün sabah tebliğ edilmişti.

‘Milli iradenin sesi olduk’

Star Gazetesi 31 Aralık tarihli son baskısında manşeti “Kâğıda veda ediyoruz. Artık 24 saat sizlerleyiz” cümlesi üzerinden verdi. Gazete tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

Daima milletin yanında duran kirli oyunları gün yüzüne çıkaran gün yüzüne çıkaran Star, bugünden itibaren dilediğiniz her an yanı başınızda. Yenilenen enerjisi ve dopdolu içeriğiyle dijitaldeyiz. Millî iradenin sesi Star gazetesi bugünden itibaren dijital medyada yoluna daha güçlü olarak devam edecek.

Türkiye’nin içeride ve dışarıda istiklal mücadelesi verdiği dönemde, devletinin ve milletinin yanında duran, kirli oyunları gün yüzüne çıkaran Star, basılı medya hayatına bugünden itibaren son veriyor. Alınan karar doğrultusunda Star, dijital medya hayatına devam ederek, ‘Millî iradenin sesi’ni daha gür haykıracak.

20 yıllık serüveni

Star Gazetesi 1999 yılında Uzanlar tarafından kurulmuştu. 2004 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu  (TMSF) el koydu. 2006’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın Ethem Sancak’a satılan gazete, daha sonra Hasan Yeşildağ tarafından alındı. Gazetenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nden (İBB) AKP döneminde ‘reklam geliri’ adı altında her ay 10 milyon lira aldığı gündeme gelmiş, İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu‘nun seçilmesinin ardından bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti.

Habertürk de baskıyı durdurmuştu

Ciner Grubu’na bağlı yayın yapan Habertürk Gazetesi son dönemde yaşadığı ekonomik zorluklar ve kur fiyatlarındaki oynaklık nedeniyle yayın hayatını devam ettirmekte zorluk yaşamış ve dijital bir dönüşüm içine girme kararı almıştı. Gazete 5 Temmuz 2018 tarihinde son baskısını yapmıştı.  Bu kararın ardından pek çok deneyimli gazeteci işten çıkarılmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.