ManşetMedya-İnternetTürkiye

Habertürk sunucusu Veyis Ateş, savunma vermek yerine istifa etti

0

Sedat Peker‘in, aranan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz‘dan 10 milyon euro rüşvet istemekle suçladığı Veyis Ateş, Habertürk TV’deki görevinden resmen istifa etti. Ateş’in, savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ettiği belirtildi.

Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Sözcü yazarı İsmail Saymaz‘a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Biraz önce Veyis Ateş aradı. ‘Daha fazla tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum’ dedi.”

Ciner Medya Grubu, hafta başında Veyis Ateş’ten savunmasını istemişti. Tekdağ ise Ateş’in savunma yerine sunduğu istifasının kabul edildiğini açıkladı.

Hakkında çok sayıda iddia var

Veyis Ateş hakkındaki tartışma ilk olarak, Sedat Peker’in iddialarıyla başladı.  Peker, Ateş’in Korkmaz’a ait Bodrum Paramount Otel’de ücretsiz kaldığını iddia etmiş, Sağlık Bakanlığı’nda yaşanan bir olay için de ‘parayı sen aldın’ diye Ateş’i itham etmişti. Peker Ateş’i ayrıca hem Sezgin Baran Korkmaz’ın 45 milyon dolarına ‘İçişleri Bakanlığı tarafından çöküldüğünü’ iddia ettiği olayda, hem de Korkmaz’ın otelinin elinden alınması konusunda ‘aracılık yapmakla’ itham etmişti.

Bu iddiaların ardından, Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz ile 12 dakikalık bir konuşma yaptığı, bu konuşmanın bir noktasında da  “Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…” diyerek bu işi ‘halletme’ karşılığında 10 milyon euro istediği ortaya çıkmıştı. Ses kaydını ilk olarak Habertürk yazarı Fatih Altaylı kaleme almış, ertesi gün de kaydı önceden dinlediği belirtilen bir diğer Habertürk yazarı Sevilay Yılman ayrıntıları yazmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.