İfade ÖzgürlüğüLGBTİ+ManşetMedya-İnternet

RTÜK yine ceza yağdırdı: Netflix, LGBTİQ+ sahnesi olduğu için bir animasyonu kaldırmaya zorlandı

0

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Okan Konuralp,  RTÜK’ün Halk TV, HaberTürk, TELE1 ve Netflix’e ceza verdiğini duyurdu.

Konuralp’in açıklamasına göre TELE1’e verilen cezanın gerekçesi Konya‘da görev sırasında vurularak öldürülen ve ardından tüm Türkiye’deki sağlık çalışanlarının iki gün iş bıraktığı Doktor Ekrem Karakaya’ya dair haberlere ilişkin yayın yasağına uyulmaması oldu.

Habertürk‘te ‘Teke Tek’ programında Prof. Dr. Celal Şengör’ün Hz. İbrahim ve Hz. Musa için, “Masal bunlar. İbrahim diye birinin yaşadığı malum değil. Söylenen bu kişiler tarihte yok” sözlerine “Diyanet’in Türkiye’nin köklü ilahiyat birikimiyle tezat’ gerkçesiyle ceza uygulandı.

Halk Tv‘ye verilen cezanın sebebi ise Medya Mahallesi programındaki değerlendirmelerin ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı küçük düşürmesi’ oldu.

Netflix’e dünyaca ünlü animasyonı yayınladığı için ceza kesildi

 

Ücretli dijital yayın platformu Netflix’e ise dünyaca ünlü ‘Jurassic World: Kretase Kampı‘ isimli animasyon dizisini katalogdan çıkarma cezası verildi.

X Men ve Thor gibi yapımların da yaratıcısı Zack Stentz yapımı, tüm dünyada popüler olan dijital dizi, 29 Temmuz’da RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından hedef gösterilmiş ve aynı gün pek çok medya organı ‘Çocuklara LGBTİQ sahneleri gösteriliyor’ şeklinde haberler yayımlamıştı.

Gençlerin bir macera kampında dinozorlarla yaşadığı mücadeleyi konu eden dizinin 5’inci sezonunda, Sammy ve Yaz karakterlerinin birbirine aşık olması, LGBTİQ+ karşıtı nefret söylemlerin odağına yerleşti.

Netflix Türkiye’de +18 ibaresiyle yayımlanan diziye dair Şahin, “Çocuklarımızı olumsuz etkileyecek, değerlerimizi hiçe sayan içeriklere müsaade etmemeye kararlıyız” demiş ve yayın hakkında soruşturma başlatılmıştı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.