ManşetMedya-İnternetTürkiye

Kameramana yayın sırasında tokat atan Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti

0

Görüntüler yayınlanınca özür dilemişti

Sarıkaya da sosyal medyada yaptığı açıklama dün şu ifadelere yer vermişti:

“Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ile yaptığımız canlı yayın sırasında ardı sıra tekrar eden ve yayını da sorunlu hale getiren teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettiğim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum.

Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim.

Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Müdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan mazeretsiz özür diliyorum.”

Fatma Şahin tepkisiz kalmıştı

Gözü önünde bir kişinin darp edilmesi ve konuşmasına hiç bir şey olmamış gibi devam etmesi büyük tepki toplayan Fatma Şahin de dün bir açıklamada bulunmuş;  “Habertürk TV canlı yayını esnasında Muharrem Sarıkaya’nın tepkisi kendisinin de dediği gibi çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim. Muharrem Sarıkaya, kendi mesajında da yazdığı gibi sonrasında Ahmet Demir arkadaşımızdan özür diledi” demişti.

Ahmet Demir: Dava açacağım

İHA Kameramanı Ahmet Demir ise  Sarıkaya’nın kendisini Ankara’ya çağırdığını ve  yemek ısmarlamak istediğini söyledi.

Sarıkaya’ya dava açacağını belirten Demir, olay anını şöyle anlattı:

“Yayın başladıktan çok kısa bir süre sonra Muharrem Bey’in telefonu çekmedi. Ben de tamamen yardımcı olmak için daha önceden ayarlamış olduğumuz telefonu ona vermeye çalıştım. Kameraman olan bir kişinin görevi bu değil. Yardım için onun yanına gidiyorum ve bana bunu yapıyor. Öyle büyük bir şoka uğradım ki ne yapacağımı çözemedim. Kameranın başına geçtim ve sadece yere baktım. Neden ona karşılık vereyim ki? Ona hiçbir şey yapmayarak ceza verdiğimi düşünüyorum. Fatma Hanım’ın da şoka uğradığını düşünüyorum. O da yayın aksamasın diye devam etti.”

Meslek örgütleri: İnsan onuruna aykırı

Muharrem Sarıkaya’nın saldırısı gazetecilik meslek örgütlerinin de büyük tepkisini çekti. Protesto çağrısı yapan DİSK Basın-İş, bugün 18.30’da Habertürk önünde olacak.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ise Ahmet Demir’in yanında olduğunu açıkladı; Habertürk yönetiminin gereğini yapmasını istedi. Sendikanın açıklamasında Demir’in dava açması halinde hukuki destek sağlanacağı kaydedildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) temsilcisi Erol Önderoğlu “Zalimane tavrı nedeniyle Muharrem Sarıkaya’yı kınıyor; hiçbir şey olmamış gibi davranmayı sürdüren Sayın Fatma Şahin’e de teessüflerimizi bildiriyoruz” derken Gazeteciler Cemiyeti, saldırıyı kınadı, Onur Kurulu’nun gerekli süreci işleteceği bildirildi.

Basın Konseyi de kimsenin yayın stresine, canlı yayın aksaklığına sığınıp şiddet uygulayamayacağına vurgu yaptı; “Ekranın önünde ve arkasında çalışanlar eşittir, biri diğerinden üstün değildir” dedi. Konseyin bildirisinde Sarıkaya ve hiç tepki göstermeyen Şahin kınandı. 

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Haberleri Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği de ortak bir açıklama yaptı. Sert açıklamada, “Muharrem Sarıkaya’yı bugünden itibarın meslektaşımız ve ‘gazeteci’ olarak tanımıyoruz” denildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.