Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Sözcü davası: Yedi gazeteciye hapis cezaları onandı

0

Aralarında Emin Çölaşan ve Necati Doğru‘nun da bulunduğu yedi Sözcü gazetesi çalışanı hakkında verilen hapis cezaları, istinaf mahkemesince onandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, “Kararda usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuksuzluk” bulunmadığını gerekçe göstererek sanıkların istinaf başvurularını oy birliğiyle esastan reddetti.

Sanıkların avukatı İsmail Yılmaz, kararı Yargıtay’a taşıyacaklarını söyledi.

Ne olmuştu?

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz‘ın da aralarında bulunduğu dokuz sanık hakkındaki davada kararını 27 Aralık 2019’da açıklamıştı.

Yurt dışında bulunan gazetenin sahibi Akbay hakkındaki davanın dosyasını ayıran mahkeme, Emin Çölaşan ve Necati Doğru’yu, “FETÖ silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan üçer yıl altışar ay 15’er gün hapis cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme, aynı suçtan, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile internet sitesinin yönetmeni Mustafa Çetin‘i üçer yıl dörder ay, sanıklar Yücel Arı, Yonca Yücekaleli ve Bekir Gökmen Ulu’yu ikişer yıl birer ay hapis cezasına çarptırmıştı. Sanık Mediha Olgun‘un ise beraatine karar verilmişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.