GündemManşetTürkiye

Sözcü davasında karar: Doğru ve Çölaşan’a 3 yıl 6 ay hapis cezası

0

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, gazeteciler ve çalışanlara yönelik, “FETÖ/PDY’ye hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçlamasıyla açılan davanın 11. duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Necati Doğru ve Emin Çölaşan‘a 3 yıl ay 15 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme ayrıca Mustafa Çetin‘e 3 yıl 4 ay, Metin Yılmaz’a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı‘a 2 yıl 1 ay, Gökmen Ulu‘ya 2 yıl 1 ay, Yonca Yücekaleli‘ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Gazete sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı.

Duruşmaya, tutuksuz yargılanan Emin Çölaşan ve Gökmen Ulu, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken; diğerleri duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma savcısı, daha önce verdiği esas hakkındaki mütalaayı tekrar ettiğini belirtti. Mahkeme başkanı bu celse kararı açıklayacağını belirterek son sözleri sordu.

Emin Çölaşan, “Hakkımızda açılan boş bir davadır. Aleyhimize ne belge ne tanık vardır. Lafı uzatmadan beraatimi istiyorum” dedi.

Gökmen Ulu ise “Hakkımızda dayanaksız iftiralar çürümüştür. Hukuka aykırı suçlama ile mağdur edildik. Bir an önce adaletin tecelli etmesini, beraatimi istiyorum” diye konuştu.

Metin Yılmaz ,”Gereken açıklamayı diğer duruşmalarda yaptık. Gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledim. Beraatimi istiyorum. Adalete sığınıyorum” diye konuşurken, Necati Doğru, “Benimle ilgili olarak bilerek ve isteyerek FETÖ’cü örgüte yardım iddiasını kanıtlayacak belge somut olarak yoktur. Din ve Allah tüccarı insanlarla bir arada olmamız mümkün değil” dedi. Diğer sanıklar da kişiler de beraatlerini talep etti.

Bir saatlik aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Emin Çölaşan‘a 3 yıl 6 ay 15 gün, Necati Doğru’ya 3 yıl 6 ay 15 gün, Mustafa Çetin’e 3 yıl 4 ay, Metin Yılmaz’a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı’a 2 yıl 1 ay, Gökmen Ulu’ya 2 yıl 1 ay, Yonca Yücekaleli’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın dosyası ise ayrıldı.

Burak Akbay, İzmir muhabiri Gökmen Ulu, muhasebe elemanı Yonca Yücekaleli, internet sitesi eski sorumlu müdürü Mediha Olgun, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarlar Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin internet sitesi Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım” suçuyla yargılanıyordu. Gazetenin yönetici ve yazarları hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.