2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Soylu’dan itiraf gibi açıklama: ‘Burada çadır kurabilirsin, engellemiyorum’ dedim’

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesine kimin yardım götürüp kimin götüremeyeceğine kendisinin karar verdiğini itiraf eder nitelikte açıklamalarda bulundu.  Soylu, Ahmet Hakan‘ın CNN Türk‘teki Tarafsız Bölge programında “Hazzetmediğim bir partinin belediyesine de ‘Burada çadır kurabilirsin’ dedim” dedi.

Süleyman Soylu, katıldığı programda “Kendimin hazzetmediği, terör örgütüyle ilişkilendirdiğim bir partinin belediyesine de ‘burada çadır kurabilirsin, engellemiyorum‘ dedim” ifadelerini kullandı. Soylu’nun aynı yayında “Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi. Fakat Kahramanmaraş hattı da bizim için önemli alanlardan bir tanesiydi” açıklamaları da tepki çekmişti.

Ancak depremin merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan Hasankoca Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği‘nde, toplanan yardımlara el konulmak istenmiş, HDP, emek ve meslek örgütlerinin koordinasyonunda çok sayıda yardımın organize edildiği dernek binasına jandarmalar eşliğinde kaymakam gelmişti. Yardımların sadece AFAD tarafından dağıtılacağını söylenerek derneğe kayyum atanmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.