Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Sosyal mesafeye uyulmayan bir cenaze töreni daha: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı

0

Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden Nur Cemaati kurucu lideri Said Nursi‘nin öğrencilerinden Hüsnü Bayramoğlu‘nun dün yapılan cenaze töreninde yine sosyal mesafe ve koronavirüs tedbirleri dikkate alınmadı.

Cenazeye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dahil olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Bayramoğlu’nun cenazesi İstanbul’da bulunan Eyüpsultan Camisi‘nden kaldırıldı.

İmam uyarılarda bulundu

Defin sırasında çok sayıda kişi toprak atmak için birbiriyle yarıştı, tabuta dokunmak için izdiham yaşandı. İmam, o esnada kalabalığa şu uyarılarda bulundu:

Cenaze geliyor, pandemi kurallarına da maalesef uyamıyoruz burada. Kimsenin hayatına sebep olmayalım. Elden ele cenaze gelsin. Biraz dağınık duralım, alan geniş. Allah rızası için. Yakın durmakla uzak durmak arasında fark yok. Ön tarafa gelme gayretinde olmayalım. Elden ele gelsin cenaze, biz gelmeyelim ön tarafa.”

Ancak, kalabalık “Kimsenin hastalığına, vefatına sebep olmayalım. Cenazedeyken buradan hayatlara son verecek bir halimiz olmasın. Vebale, günaha girmeyelim” diyen imamın uyarılarına aldırış etmedi ve sosyal mesafe kurallarına uymadı.

En fazla 30 kişi katılabilir

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1 Aralık 2020 günü yapılan toplantıda “Cenaze namazlarının vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasına” karar vermişti. Daha sonraki İl Hıfzısıhha kararlarında cenazelerle ilgili alınan kararda güncellemeye gidilmedi.

Daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların kalabalık cenaze törenlerine katılması ve cenazelerde koronavirüs tedbirlerine uyulmaması tepkilere neden olmuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.