Ekolojiİliç FaciasıManşetTürkiye

İliç’teki maden faciası soruşturmasında dört kişi gözaltına alındı

0

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni sahasında dün öğleden sonra meydana gelen milyonlarca metreküp kontamine toprağın kayması sonucu başlatılan soruşturma devam ediyor.

Facianın ardından yapılan sayıma göre dokuz işçinin halen toprak altında. İşçileri çıkarmak için başlatılan çalışmalar ikinci gün de sürüyor.

Olayla ilgili olarak İliç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve üç başmüfettiş ile bir müfettişin görevlendirildiği soruşturma kapsamında biri saha sorumlusu dört kişi gözaltına alındı.

Kayıp işçileri arama çalışmaları devam ediyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya felaketin yaşandığı bölgedeki çalışmalardaki son duruma ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. Bölgede 339’u arama kurtarma personeli olmak üzere bin 800 kişiyle çalışmaların sürdüğünü belirten Ali Yerlikaya, “Ayrıca 626 araç, 97 aydınlatma kulesi, 32 iş makinesi, 6 drone, 3 KBNR aracı, 5 metale duyarlı radar cihazı ile çalışmalar devam ediyor” dedi.

Bakan Yerlikaya, yapılan değerlendirmelerde mahsur kalan işçilerden beşinin bir konteyner, üçünün aynı bölgede araç içinde, bir işçinin ise farklı bir bölgede kamyon içinde olduğunu söyledi.

Enerji Bakanı: Son denetim ağustos ayında yapıldı, sorun görülmedi

Yerlikaya ile birlikte bölgede bulunan  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da Çöpler Madeni’nin 2004 yılından bu yana işletme ruhsatı olduğunu  ve buraya ilişkin son denetimin 2023’ün Ağustos ayında yapıldığını söyledi.

Bayraktar, yapılan son denetimde dünkü kazaya ilişkin bir tespit bulunmadığını açıkladı.

Siyanür tehlikesine ilişkin de konuşan Bakan Bayraktar, “Sürekli ölçümler yapılıyor. Şu anda endişe edilecek bir şey yok” dedi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.