EmekManşet

Son üç günde üç çocuk işçi hayatını kaybetti

0

Mardin, Mersin ve Samsun’da üç çocuk işçi çalışırken hayatını kaybetti. Mardin’de mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesiyle 15 yaşındaki Furkan Kalemli hayatını kaybetti.

Mersin’de keçi otlatan 12 yaşındaki Muhammet Ongun kayalıklardan düşerek can verdi. Samsun’da ise 13 yaşında bir çocuk, hayvan otlatırken fenalaşarak hayatını kaybetti.

Mardin’de mevsimlik tarım işçisi taşıyan minibüs devrildi: 15 yaşındaki çocuk işçi öldü

Bianet’in aktardığına göre; Mardin’de 23 Temmuz Cumartesi günü mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 15 yaşındaki Furkan Kalemli ve 20 yaşındaki Hasret Kuş hayatını kaybetti.

Saat 05.00 civarında Urfa Ceylanpınar’dan Mardin Kızıltepe’ye çalışmak için giden tarım işçilerinini taşıyan araç, şarampole devrildi, araçta bulunan tarım işçileri yola savruldu. Kazada 17 kişi de yaralandı.

Mersin’de keçi otlatan çocuk işçi hayatını kaybetti

Mersin’in Erdemli ilçesinde ise keçi otlatırken kayalıklardan düşen 12 yaşındaki Muhammet Ongun yaşamını yitirdi. Ongun eve dönmeyince akşam saatlerinde ailesi ve köylüler çocuğu aramaya başladı. Aramada Ongun’un cesedi 50 metre yükseklikteki kayalıkların dibinde bulundu.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği (İSİG) Meclisi’ne göre son dokuz yılda en az 556 çocuk çalışırken hayatını kaybetti:

Samsun’da 13 yaşındaki çocuk hayvan otlatırken hayatını kaybetti

24 Temmuz’da ise 13 yaşındaki çocuk, hayvan otlatırken fenalaşarak hayatını kaybetti. Çocuğun ölümü şüpheli bulundu.

Samsun’un Alaçam ilçesinde meydana gelen olayda Alaçam ilçe jandarma Komutanlığı ekipleri, Uzunkıraç Mahallesi’ne ait yaylada S.Y’nin ölü bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye gitti.

Ekipler, çocuğun babası Ş.Y, ağabeyi S.Y. ve babaannesi H.Y. ile yaylada hayvan otlatırken fenalaşması sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Obeziteye bağlı aşırı kilolu olduğu belirlenen çocuğun cansız bedeni otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.