Hafta SonuKitapManşet

Son dönemin Yeşil Kitapları

0

Doğanın Anatomisi

Julia Rothman’ın doğada çıktığı büyüleyici görsel gezi sırasında sanat ve bilim iç içe geçiyor. Hayatınızda bir kez bile dağların nasıl oluştuğunu öğrenmek istemiş ya da mantarın yaşam döngüsünü, bir kuşun üzerindeki farklı tüy tiplerini merak etmişseniz Rothman’ın çizimlerini ve şemalarını incelemekten keyif alacaksınız. Rothman’ın toprağa ve suya, hayvanlara ve bitkilere ilişkin canlı açıklamaları, sizlere doğanın harikalarıyla ilgili yepyeni bakış açıları sunacak.

(Tanıtım Bülteninden)

 Doğanın Anatomisi
Julia Rothman
Çeviren: Şeyda İşler
ODTÜ Yayıncılık
2017

 

İklim Adaleti Mücadelesi için 10 Durak

Ekoloji Kolektifi Derneği tarafından yayınlanan “İklim Adaleti Mücadelesi için 10 Durak” adlı çalışma, tartışmanın önemli ayaklarından biri olan iklim adaleti konusuna odaklanıyor. Çalışm, iklim adaleti bakış açısıyla Paris Anlaşması’nı değerlendirerek başlıyor. Kitapta ülkeler arası sorumluluk ve ekolojik borç, kayıp ve zararlar, toplumsal cinsiyet, enerji demokrasisi ve karbon bütçesi gibi kavramlar ve bu kavramların iklim adaleti perspektifinden ele alınıyor. 

İklim Adaleti Mücadelesi için 10 Durak
Ethemcan Turhan, Arif Cem Gündoğan, Cem İskender Aydın ve Mustafa Özgür Berke
Ekoloji Kolektifi Yayını
2017

Kitabı indirmek için
http://iklimadaleti.org/i/upload/Iklim_Adaleti_Mucadelesi_Icin_10_Durak_978-605-82832-8-2.pdf

 

Öykülerle Doğa ve Çevre

Geleceğimiz olan değerli öğrencilerimizin eğlenerek okuyacakları öğretici öykülerin, onlara çevre farkındalığı kazandırması ve çevre bilincine sahip bireyler olmalarına katkı sağlaması dileklerimizle…

(Tanıtım Bülteninden) 

Öykülerle Doğa ve Çevre
Yazan: Ülkü Duysak
Çizen Murat Birgül
Yuva Yayınları
2017

 

Derleyen: Barış Gençer Baykan

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.