DünyaManşet

Hugo Chavez hayatını kaybetti

0

Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez hayatnı kaybetti. Açıklama başkan yardımcısı Maduro’dan geldi. Küba’daki kanser tedavisinin ardından 18 Şubat’ta ülkesine dönen Chavez’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu yapılan açıklamalarla dile getirilmişti.

Chavez’in hayatını kaybettiği 5 Mart günü Venezüela’dan devlet başkanının sağlık durumunun giderek daha da kötüleştiği yönünde haberler gelmeye başladı. Başkent Caracas’taki bir askeri hastenede kemoterapi tedavisi gören Chavez’in sağlık durumunun akciğer enfeksiyonu nedeniyle kötüleştiği bildirildi.

Devlet Başkan Yardımcı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada Chavez’in tedavisinde en zorlu saatleri geçirdiğini belirtti.

11 Aralık’ta Pelvis bölgesindeki kanserin nüksetmesi üzerine Küba’da dördüncü kez ameliyat masasına yatan Chavez’in bağışıklık sisteminin zayıflaması üzerine yeni bir akciğer enfeksiyonunun baş gösterdiğini belirtildi.

58 yaşındaki Chavez, ekim ayındaki seçimde üçüncü kez devlet başkanı seçilmiş ancak hastalığı nedeniyle yemin törenine katılamamıştı.

Bu arada Hugo Chavez’in sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından, Venezuelalı siyasi ve askeri yetkililer bir araya geldi.
Bakanlar, ordu yetkilileri ve yerel yöneticilerin katıldığı toplantıya başkanlık eden Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, Caracas’taki görüşmede bazı “stratejik planları” ele alacaklarını söyledi.

(Reuters, CNN, CNN Türk)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.