ManşetDoğa

Son 15 yılın en şiddetli siklonu Hindistan ve Bangladeş’i vurmak üzere

0

Hali hazırda yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiren Hindistan ve Bangladeş’te yapılan yeni bir uyarı seferberliğe yol açtı. Yetkililer Bengal Körfezi’nde oluşan Amphan siklonunun hızını arttırarak ülkelerin sınırlarına doğru ilerlediğini açıkladı.

Rüzgar hızının saatte 240 kilometreye çıktığını belirten yetkililer bölgede yaşayan vatandaşları siklonun yaratacağı tahmin edilen etkiden korumak için tahliye etmeye başladı. Çarşamba günü beklenen felaket öncesinde on binlerce kişi tahliye edildi.

Koronavirüs ve siklon önlemleri

Hindistan’da afet yönetimi yetkilisi S. G. Rai, Reuters’e verdiği demeçte, “İnsanları evlerinden tahliye etmek için yaklaşık altı saatimiz kaldı ve bu sırada sosyal mesafe normlarını da korumak zorundayız. Siklon binlerce çatıyı havaya uçurabilir” dedi.

Bangladeş’te afet yönetimi bakanı Enamur Rahman ise “İnsanların mesafeyi koruyabilmeleri ve maske takabilmeleri için gerekli adımları attık” dedi. Rahman, beş milyondan fazla insanı barındıracak 12 bin siklon barınağı kurduklarını belirtti.

15 yıl içindeki en şiddetli siklon

Uzmanlar bunun son 15 yıl içerisinde yaşanan en şiddetli siklon olacağı uyarısında bulunuyor ve şiddetli rüzgarın yanı sıra ülke sınırında sel ve su baskınlarının da yaşanabileceğini belirtiyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.