Son 15 yılın en şiddetli siklonu Hindistan ve Bangladeş’i vurmak üzere

Rüzgar hızının saatte 240 kilometreye çıkacağını belirten yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşları siklonun yaratacağı etkiden korumak için tahliye etmeye başladı.

Hali hazırda yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiren Hindistan ve Bangladeş’te yapılan yeni bir uyarı seferberliğe yol açtı. Yetkililer Bengal Körfezi’nde oluşan Amphan siklonunun hızını arttırarak ülkelerin sınırlarına doğru ilerlediğini açıkladı.

Rüzgar hızının saatte 240 kilometreye çıktığını belirten yetkililer bölgede yaşayan vatandaşları siklonun yaratacağı tahmin edilen etkiden korumak için tahliye etmeye başladı. Çarşamba günü beklenen felaket öncesinde on binlerce kişi tahliye edildi.

Koronavirüs ve siklon önlemleri

Hindistan’da afet yönetimi yetkilisi S. G. Rai, Reuters’e verdiği demeçte, “İnsanları evlerinden tahliye etmek için yaklaşık altı saatimiz kaldı ve bu sırada sosyal mesafe normlarını da korumak zorundayız. Siklon binlerce çatıyı havaya uçurabilir” dedi.

Bangladeş’te afet yönetimi bakanı Enamur Rahman ise “İnsanların mesafeyi koruyabilmeleri ve maske takabilmeleri için gerekli adımları attık” dedi. Rahman, beş milyondan fazla insanı barındıracak 12 bin siklon barınağı kurduklarını belirtti.

15 yıl içindeki en şiddetli siklon

Uzmanlar bunun son 15 yıl içerisinde yaşanan en şiddetli siklon olacağı uyarısında bulunuyor ve şiddetli rüzgarın yanı sıra ülke sınırında sel ve su baskınlarının da yaşanabileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hindistan’da bir doktora tecavüz edilip öldürülmesi ülkeyi karıştırdı

Suçun işlendiği Batı Bengal eyaletindeki protestocular, başbakanın istifasını talep ediyor.

COP29’da Türkiye’yi oyuncu Engin Altan Düzyatan temsil edecek

Oyuncu, Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenecek iklim zirvesi COP29'da eski cumhurbaşkanları ve iklim uzmanlarından oluşturulan Uluslararası İklim Değişikliği Danışma Komitesi'nde Türkiye'yi temsilen görev yapacak.

Dünyanın en büyük su krizi Gazze’de: Suyun miktarında ve kalitesinde büyük sıkıntı var

Askeri saldırılar nedeniyle sivil halkın suya erişiminin nasıl engellendiğinin örneklerinden biri Gazze'de yaşanıyor. Prof. Dr. Vakur Sümer, iklim değişikliğinin etkileri ve İsrail saldırıları nedeniyle dünyada en büyük su krizinin Gazze'de yaşandığını belirtiyor.

Mahkeme ‘Anagold’un menfaatleri, halkın menfaatlerinin önünde tutuldu’ dedi

TMMOB'un davasında, Erzincan, İliç'teki facianın yaşanmasına neden olan Anagold Madencilik'in kayan yığın liçini taşıma faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi. Mahkeme, şirketin menfaatlerinin halkın menfaatlerinin üzerinde tutulduğunu bildirdi. 

Almanya’da iklim aktivistine hapis cezası

Almanya'da iklim krizine karşı yeterli önlem alınmamasını protesto eylemine katıldığı için yargılanan 65 yaşındaki Son Nesil aktivisti, 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR