KentManşetSağlık

‘Şişli Etfal Hastanesi hepimizin’

0

Şişli Etfal Dayanışması İstanbul’un Şişli ilçesinde yaklaşık 1 milyon insana hizmet veren 122 yaşındaki Şişli Etfal Hastanesi depreme karşı güçlendirme yapılacağı gerekçesiyle bölünerek Kağıthane ve Sarıyer’e taşınmasına karşı eylem gerçekleştirdi.

Hastane önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de katılarak destek verdi.

Belediye Meclisi’nin 5 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen oturumunda Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinde yeniden yapılması yönündeki talep, oy çokluğu ile kabul edilmişti.

‘Büyük endişe duyuyoruz’

Muammer Keskin, Şişli ilçesinin ve çevre ilçelerin en önemli sağlık kurumlarının başında gelen hastanenin binalarının, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle bir süre önce boşaltılmaya başlandığına işaret etti. Keskin, bu konuda şu bilgileri verdi:

Hastanenin boşaltılmasından sonra Şişli Etfal’in arazisinde ne yapılacağına, hastanenin eski yerine dönüp dönmeyeceğine dair kamuoyuna herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Şişli halkı, 122 yıllık sağlık güvencelerinin ellerinden alınmasından, Şişli Etfal’in tamamen kapatılmasından veya tam teşekküllü olarak yerine dönemeyecek olmasından büyük endişe duymaktadır.”

‘Şişli Etfal hepimizin hastanesidir’

Şişli Etfal’in kapanmasının çevresindeki ekonomik hayatı da olumsuz etkileyeceğini belirten Belediye Başkanı, “Şişli Etfal Hastanesi hepimizin hastanesi ve sağlık güvencesidir. Şişli Etfal’in yeniden inşa edilerek yerinde kalmasına ve tam teşekküllü olarak faaliyetine devam etmesine yönelik halkın haklı taleplerinin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna ve Şişli halkına duyuruyoruz” dedi.

Açıklamasında “Şişli Belediyesi olarak yasaların bize verdiği haklar çerçevesinde sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Hastane hakkında

Şişli Etfal Hastanesi, 2’nci Abdülhamid tarafından, yedi aylıkken kaybettiği kızı Hatice Sultan’ın anısına, diğer babalar da kendi yaşadığı acıları yaşamasın diye, bir çocuk hastanesi olarak inşa edildi.

1899 yılında faaliyete geçen hastane, zamanla büyüyerek, farklı branşlarda uzmanlaştı. 122 yıldır Şişli ve çevresindeki bölge halkının sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli güvence haline gelen Şişli Etfal, tam teşekküllü bir kamu hastanesi olarak, nesiller boyu bölge halkına şifa dağıttı.

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.