ManşetSağlık

Şişli Etfal Dayanışması: Yeni projeyi gördük, değerlendireceğiz

0

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Şişli Etfal Hastanesi‘nin binasının bazı katlarının tadilatı için bugün ihale açıldı.

İhalenin, depreme dayanıksız olduğu açıklamasının gerçek olmadığını, “hastanenin arazisine çökmek için halka yalan söylendiğini gösterdiğini” söyleyen Şişli Etfal Dayanışması, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü‘nün “çürük” denilen binalarda altı katın ofise dönüştürülmesi için tadilat ihalesine çıktığını belirtti. 

Hastane, “binaların depreme dayanıksız olduğu” açıklamasıyla Sarıyer ve Seyrantepe‘ye taşınmıştı.

Hastanenin taşınmasına karşı bir yıldan uzun zamandır mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması, ihale öncesinde Çemberlitaş‘ta İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı:

Hastanenin tam teşekküllü bir şekilde faaliyetine devam etmesi taleplerini yineleyen Dayanışma, arazinin vakfa ait olduğunu, terk edildiği takdirde vakıflar tarafından başka amaçla kullanılmasından endişe duyulduğunu öğrendiklerini söyledi:

“İki devlet kurumu arasındaki güvensizliği gördük. İstanbul İl Sağlık Müdürü burayı boşaltmayacaklarını, yeni bir proje hazırladıklarını ifade etti. ”

Proje ‘kısmen’ tatmin etti

Buna göre, bir çocuk hastanesine eklemlenen onkoloji ve kadın doğum bölümlerinden oluşan 300 yataklı bir hastane planlanıyor. Yeni projenin daha modern olsa da ‘butik’ bir hastane olacağından endişe ettiklerini ifade eden Şişli Etfal Dayanışması şunları söyledi:

“İki endişemiz vardı, ilki buranın sağlık kompleksi dışında amaçlarla kullanılmasıydı, ki bu konuda bizi kısmen tatmin ettiler. İkincisi ise buranın butik bir hastane olabileceği. Biz hastanemizi istiyoruz. Projeyi aramızda konuşup tartışıp değerlendireceğiz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.