Duyurular

Sırbistan’da Yeşil yaz kampı

0

Doğu Avrupa, Balkanlar, Türkiye ve Kafkaslar’da faaliyet gösteren genç yeşil ve ekolojik örgütleri bünyesinde toplayan CDN, her yıl düzenlenen yaz kampını bu sene 7-17 Ağustos tarihleri arasında Sırbistan’da gerçekleştiriyor.

Avrupa’nın dört bir yanından 30’un üzerinde ülkeden 100’ü aşkın katılımcının katılması beklenen kampın bu seneki konusu şiddetsizlik ve insani güvenlik politikaları. Kamp, uluslararası sorunların şiddet dışı politikalarca çözümünden AB’nin göç politikalarına, çatışmalardan zarar gören bireylerden mülteci sorunlarına kadar konuları geniş bir yelpazede ve özgürce tartışmayı, uzmanlarca düzenlenen atölye ve seminerlerle bilgi vermesini ve katılımcıların kendi bilgi ve deneyimlerini aktarmasını hedefliyor.

Yöntem olarak enformel öğrenme süreçlerini ve doğrudan katılımı ana ilke olarak benimseyen CDN’in bu seneki yaz kampı köklü bir değişikliği de beraberinde getiriyor. Bu seneden itibaren yaz kampı doğada ve “sürdürülebilir topluluk” ilkeleri ışığında gerçekleştirilecek. Katılımcılar çadırlarda kalacak ve kampın işleyişinde doğrudan demokrasi kuralları doğrultusunda etkin rol alacaklar. Enerji, yemek, atık yönetimi gibi konulara sürdürülebilir ve basit çözümler getirilecek.

Katılımcıların ulaşım masraflarının %70’ine yakınının karşılandığı kamp Avrupa Birliği “Youth in Action” ve İsveç merkezli “Green Forum Sweden” kurumları tarafından finansal olarak destekleniyor. Kampa katılım için başvurmak ve detaylı bilgi için kampın web sitesi ziyaret edilebilir. Son başvurular 1 Temmuz gecesine kadar uzatılmış durumda.

Türkiye Genç Yeşilleri’nin de aktif üyesi olduğu CDN’in yaz kampı geçtiğimiz sene Artvin-Şavşat’ta “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Ekonomi” temasıyla gerçekleştirilmiş, 30’a yakın ülkeden 65 genç katılımcı bölgede yapımı devam eden HES’lere karşı yerel halkla birlikte şenlikli bir protesto gösterisi de düzenlemişlerdi.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.