Sırbistan’da Yeşil yaz kampı

Doğu Avrupa, Balkanlar, Türkiye ve Kafkaslar’da faaliyet gösteren genç yeşil ve ekolojik örgütleri bünyesinde toplayan CDN, her yıl düzenlenen yaz kampını bu sene 7-17 Ağustos tarihleri arasında Sırbistan’da gerçekleştiriyor.

Avrupa’nın dört bir yanından 30’un üzerinde ülkeden 100’ü aşkın katılımcının katılması beklenen kampın bu seneki konusu şiddetsizlik ve insani güvenlik politikaları. Kamp, uluslararası sorunların şiddet dışı politikalarca çözümünden AB’nin göç politikalarına, çatışmalardan zarar gören bireylerden mülteci sorunlarına kadar konuları geniş bir yelpazede ve özgürce tartışmayı, uzmanlarca düzenlenen atölye ve seminerlerle bilgi vermesini ve katılımcıların kendi bilgi ve deneyimlerini aktarmasını hedefliyor.

Yöntem olarak enformel öğrenme süreçlerini ve doğrudan katılımı ana ilke olarak benimseyen CDN’in bu seneki yaz kampı köklü bir değişikliği de beraberinde getiriyor. Bu seneden itibaren yaz kampı doğada ve “sürdürülebilir topluluk” ilkeleri ışığında gerçekleştirilecek. Katılımcılar çadırlarda kalacak ve kampın işleyişinde doğrudan demokrasi kuralları doğrultusunda etkin rol alacaklar. Enerji, yemek, atık yönetimi gibi konulara sürdürülebilir ve basit çözümler getirilecek.

Katılımcıların ulaşım masraflarının %70’ine yakınının karşılandığı kamp Avrupa Birliği “Youth in Action” ve İsveç merkezli “Green Forum Sweden” kurumları tarafından finansal olarak destekleniyor. Kampa katılım için başvurmak ve detaylı bilgi için kampın web sitesi ziyaret edilebilir. Son başvurular 1 Temmuz gecesine kadar uzatılmış durumda.

Türkiye Genç Yeşilleri’nin de aktif üyesi olduğu CDN’in yaz kampı geçtiğimiz sene Artvin-Şavşat’ta “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Ekonomi” temasıyla gerçekleştirilmiş, 30’a yakın ülkeden 65 genç katılımcı bölgede yapımı devam eden HES’lere karşı yerel halkla birlikte şenlikli bir protesto gösterisi de düzenlemişlerdi.

Durukan Dudu
Durukan Dudu

Ekoloji editörü, haberci.

Olduğundan yaşlı gösterir (Sakalı var, ondan). Blues’a aşık. İsveç’te Kırsal Kalkınma yüksek lisansının ardından TEMA ve Buğday gibi STK’larda çalıştı, bu süreç içinde Ormanevi Kolektifi’yle kırsala göçtü, bi’ ekoköy kurmaya çabalıyorlar. Çiftçilik, marangozluk ve ekolojik restorasyon denemelerinden kalan boş zamanlarında koordinatörlük, eğitmenlik, proje yönetimi falan yapıyor. Yaşlanıp emekli olunca bir şehre yerleşmeyi düşünüyor. Mektep, 136.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeşil Gazete’de staj dönemi başladı

Yeşil Gazete yeni dönemde staj başvurularınızı bekliyor!

‘Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu’ ile Kastamonu ve Sinop’tayız!

Yeşil Gazete'nin Batı Karadeniz Bölgesi'nde başlattığı Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu (ÇİGO) atölyeleri Zonguldak ve Bartın’dan sonra, Kastamonu ve Sinop’ta gerçekleştirilecek.

Atalık tohumlar İstanbul’da: 3. Kadıköy Tohum Takas Şenliği

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Tohum Takas Şenliği, birbirinden kıymetli tohumların yolculuğuna dikkat çekmeyi ve doğal tarım uygulamalarını desteklemeyi hedefliyor.

IPEC2024 Konferansı’nda ‘türetim ekonomisi’ konuşulacak

İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Türetim Ekonomisi Konferansı (IPEC2024), kapitalizme alternatif sürdürülebilir ekonomik modelleri araştırmaya odaklanacak.

İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı’na günler kaldı

İklim Adaleti Koalisyonu, Madene İnat, Yaşasın Hayat' temasıyla 'İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı' düzenliyor. Çalıştay 20 Nisan'da Müze Gazhane'de gerçekleştirilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR