Spor

Avustralya’nın yeni kraliçesi Clijsters

0

Belçikalı tenisçi, sezonun ilk grand slam turnuvasının kadınlar finalinde Çinli rakibini 2-1 yendi.

Belçikalı tenisçi Kim Clijsters, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın kadınlar finalinde Çinli rakibi Li Na’yı 2-1 yendi ve sezonun ilk Grand Slam organizasyonunda şampiyon oldu.
Anne olması nedeniyle ara verdiği spora 2 yıl sonra dönen ve bunun ardından geçen yıl ABD Açık’ı kazanan Clijsters, 3 numaralı seribaşı olarak katıldığı turnuvada rakibini, 3-6, 6-3 ve 6-3’lük setlerle yendi.

Clijsters, maça hızlı başlayan taraf olmasına rağmen ilk seti 6-3 kaybetti. Grand Slam finali oynayan ilk Çinli tenisçi unvanını alan Li Na, ilk sette 2-0 geriye düşmesinin ardından oyunun kontrolünü ele geçirdi ve doğrudan sayı getiren vuruşlardaki üstünlüğü neticesinde 1-0 öne geçti.

İkinci setin ilk 4 oyununda her iki oyuncu da servis atma avantajından faydalanamadı ve 5. oyuna 2-2 beraberlikle girildi. Clijsters, 3-2 yenik duruma düştükten sonra üst üste 4 oyun kazandı ve 6-3 ile setlerde durumu 1-1’e getirdi.
3. sete de Clijsters hızlı başladı ve ilk iki oyunu alarak avantajlı duruma geçti. Li, rakibinin iki kez çift hata yaptığı 3. oyunda servis kırarak durumu 2-1’e getirse de Clijsters, oyundaki hakimiyetini artırdı ve doğrudan sayı vuruşlarındaki yüzdesi düşen rakibinin geri dönüş çabasını engelleyerek seti 6-3 kazanmayı başardı.

Clijsters, ilk servislerinin yüzde 65’ini oyuna soktu ve bunun yüzde 66’sından sayı aldı. 1 “ace”, 3 çift hata ve 26 basit hata yapan tenisçi, maçı 22 doğrudan sayı getiren vuruşla tamamladı. File önündeki oyunlarında yüzde 54 oranında başarı sağlayan Clijsters, 17 kez yakaladığı servis kırma şansından 7’sini değerlendirebildi.

Avustralya’ya turnuvanın en büyük favorisi olarak gelen ve buradaki başarısıyla kariyerindeki 4. Grand Slam şampiyonluğunu kazanan Clijsters, bunun yanı sıra, dünya sıralamasında ikinciliği de garantilemiş oldu.

Grand Slam turnuvalarında final oynayan ilk Çinli olarak adını tarihe yazdıran Li Na ise rakibinin oyunu yönlendirmesine izin vermeyen stiliyle finale yakışır bir görüntü çizdi.

Li Na, ilk servislerinin yüzde 72’sini oyuna soktu ve bunun yüzde 52’sinden sayı çıkarttı. Maçı 1 “ace”, 4 çift hata ve 40 basit hata ile tamamlayan Çinli tenisçi, doğrudan sayı getiren 24 vuruş yaptı. Li Na, 12 kez yakaladığı servis kırma şansının 6’sını değerlendirebildi ve file önündeki oyunlarında yüzde 67 oranında başarı sağladı. (aa)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.