Doğa MücadelesiEkolojiManşetSivil Toplum

Sinpaş’a hukuk işlemiyor: Yaşanacak bir Marmaris kalmayacak

0

Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi, mahkeme kararına rağmen İçmeler‘de, Sinpaş/Kızılbük firmasına ait inşaat projesinde çevre tahribatına devam edildiğini açıkladı.

Milli park alanında İmar Kanunu’na aykırı olarak gerçekleştirilen inşaat projesi,  Marmaris Belediyesi’nden aldığı 56 ve 17 yeni ruhsat ve Muğla Valiliği’nden aldığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kararı ile çalışmalara başlamıştı.

Sinpaş GYO’nun ÇED sürecine rağmen Marmaris Kızılbük’te satışı sürüyor

Ruhsat yok, talan var

Bu kapsamda Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi, konuya yönelik açıklamalarda bulundu. Açıklamada, “Sinpaş/Kızılbük firmasına ait inşaat projesi, dinamit kullanmak dâhil proje dosyasında yazdıklarına aykırı davranmaktan çekinmemiştir. Ayrıca ruhsatı dahi yokken inşaata başlamış, inşaat yasağı ve yangın dinlemeden kanunlara aykırı olarak inşaata devam etmiştir. Açtığımız Çevresel Etki Değerlendirmesi kararının iptali davası lehimize sonuçlanmış fakat mahkeme kararına ve belediyenin inşaatı mühürledim beyanına rağmen bugüne kadar inşaat devam etmektedir.” denildi.

Sinpaş vatandaşın pikniğine de engel oldu

Savcılığa defalarca suç duyurusunda bulunuldu

Marmaris Cumhuriyet Savcılığına onlarca suç duyurusunda bulunduklarını belirten komite, Marmaris Belediyesi’nin yanlarında yer almadığını, en başından beri şirket çıkarlarını koruduklarını söyledi:

“Sadece belediye değil, Valilik, Kaymakamlık ve Milli Parklar,  Sinpaş/Kızılbük firmasının kanunlara aykırı tutum ve davranışları ile yıkım ve tahribatı engellemek adına kanunlar gereği üstlerine düşen görevleri yerine getirmemiştir.”

‘Peşkeş çekiliyor’

Sinpaş/Kızılbük inşaatına göz yumanlar sebebiyle Albatros Marina, kanunsuz olarak Marmaris limanına hançer gibi beton iskele yapabildiğini belirten komite üyeleri, “Yine bu yandaşlık ve göz yummalar sebebiyle Hisarönü, tüm koruma kanunlarına aykırı olarak betonla yok ediliyor. Karacasöğüt limanı,  Muğla Turizm Çevre Vakfı’na peşkeş çekilmek isteniyor. Bu çevre saldırıları daha sonra gelecek olanların öncüleri. Bilinmelidir ki eğer bunlara göz yummaya devam edersek ormanları yok olan Marmaris’imizin yarın denizi de kirlenecek ve rağbet gören bir turistik kent olmaktan çıkacak elimizde yaşanacak bir Marmaris kalmayacak” dedi.

Sinpaş’ın inşaatında bileği kırılan işçi yalnız bırakıldı: Sinpaş’ın mızrağı çuvala sığmıyor

Bir ay içinde verilen karar kesinleşecek

Danıştay 6. Dairesi‘nin bir ay içinde Sinpaş için vereceği kararın kesinleşeceğini önemle belirten Marmaris Kent Konseyi ve Ekolojik Mücadele Komitesi, “Danıştay 6. Dairesi karara çıktı. Bu demektir ki bir ay içinde Sinpaş için verilen karar kesinleşecek ve belediyenin ısrarla iptal etmediği tüm ruhsatlar iptal olacak. Bu nedenle bir kez daha tekrarlıyoruz. Yaşanabilir bir Marmaris için hemşehrilerimizi, sivil toplum kuruluşlarını ve odaları Marmaris’e ve verilen mücadeleye sahip çıkmaya davet ediyoruz” sözlerini paylaştı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.