Doğa MücadelesiManşet

Sinpaş vatandaşın pikniğine de engel oldu

0

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Kızılbük mevkiindeki milli park içerisinde yargı kararına rağmen sürdürülen Sinpaş GYO’nun otel ve devre mülk projesindeki çalışanlar, kamuya açık arazide piknik yapmak isteyen vatandaşlara müdahalede bulundu.

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, uzun zamandır İçmeler’de bulunan Sinpaş/Kızılbük GYO inşaatına karşı çevre mücadelesi veriyor. Komite tarafından son yaşanan olayla ilgili açıklama yapılarak “Lehimize sonuçlanan [Çevresel Etki Değerlendirmesi] ‘ÇED’ davası sonrası maalesef tüm şikayetlerimize rağmen Sinpaş inşaata devam etmekte ve yine tüm şikayetlerimize, suç duyurularımıza rağmen kendisine ait olmayan milli park alanında çalışanları eliyle insanların milli parka girişine engel olmaktadır” denildi. 

22 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen olayda milli parkta gezmek ve oturup sohbet etmek için alana giden vatandaşlar, Sinpaş’ın çalışanları tarafından şiddet uygulanarak engellendi, tehdit edildi ve malzemeleri tekmelenerek milli parka sokulmak istenmedi. O anlar komite tarafından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı:

Komite tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu eylemleri Anayasanın 23. maddesine ve TCK’nın 262. maddesine göre suç teşkil etmektedir. Fakat ne yazık ki; nöbet eyleminde gölgelik kurduğumuz için polis tarafından gözaltına alındığımız milli parkın bu noktasında Sinpaş, güvenlik binası (seyyar oda), malzeme, araç ve gölgelikli seyir terası yapıp güvenlik personeli ile vatandaşların milli parka girişine engel olmaya dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir.

İlginç olanı ise Sinpaş çalışanlarının kameralar açık olmasına rağmen şiddet uygulayarak suç işlemekten çekinmiyor olmalarıdır. Buradan da anlaşılıyor ki tüm şikayet, suç duyuruları ve görüntülere rağmen kanunları uygulaması gereken kurumların, kanunların eşit olarak herkese uygulamaması Sinpaş’ın cesaretinin kaynağını oluşturmaktadır.”

Ekolojik mücadele komitesi olarak hukuk ve çevre mücadelesine devam edeceklerini açıklayan doğa savunucuları, Sinpaş/Kızılbük GYO ve milli parkı işgal edip yol kesenler ve onlara bu görevi verenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.