Hafta SonuManşet

Sinekoloji İzmir’de sürüyor

0

Ekoloji Kolektifi tarafından düzenlenen Sinekoloji Film Günleri İzmir’de Şubat ayında da sürüyor. Bu ay 20 ve 27 Şubat’ta 854 sokak No:33 Konak – İzmir adresindeki Çağdaş Hukukçular Derneği’nde yapılacak olan gösterimlerin teması gıda egemenliği. Neron’un Konukları ve Gıdanın Geleceği ise gösterilecek filmler.

Sinekoloji Film Günleri’nde 20 Şubat Pazartesi günü Nero’s Guests (Neron’un konukları),  27 Şubat Pazartesi günü ise
The Future of Food (Gıdanın Geleceği) filmleri gösterilecek.

Filmlerin künyeleri ve kısa tanıtımları ise şöyle:

Nero’s Guests/ Neron’un Konukları
Yönetmen: Deepa Bahtia
Hindistan / 2009 /56’/Türkçe Altyazılı

Neron'un Konukları

“Neron geceleri ışık olsun diye mahkûmları yakardı. Konukları ise yanında durup seyrederdi.” Günümüzde ise Hintli elitler, ülkelerini kasıp kavuran sosyal adaletsizliği görmek dahi istemiyor. Son 10 yılda Hindistan’da yaklaşık 200.000 çiftçi artan yoksulluk nedeniyle intihar etti. Ancak, tüm bu olup bitenler ana akım medyada pek de yer almadı. Film, Hindu gazetesinin Kırsal Haberler Editörü P. Sainath’ı izliyor ve hükümeti harekete geçirmek için ulusal gündemi değiştirme çabalarını ekrana yaşıyor. Neoliberalizmin ikiyüzlülüğü hakkında göz açıcı bir belgesel.

 

Future of Food /Gıdanın Geleceği
Yönetmen: Deborah Koons Garcia
Kanada / 2004 /88’/ Türkçe Altyazılı

Gıdanın Geleceği

Amerikanın tarlalarında ve yemek tabaklarında bir devrim gerçekleşiyor – yediklerimizin doğasını dönüştüren bir devrim. Gıdanın Geleceği, son on yılda amerikan market raflarını dolduran etiketsiz patentlenmiş, genetik mühendislik eseri besinlerin arkasındaki rahatsız edici gerçeğin derinlikli bir irdelemesini sunuyor. Film, Kanada Saskatchewan çayırlarından, Meksika’nın Oaxaca tarlalarına kadar yaşamları ve yaşam alanları bu yeni teknolojiden olumsuz etkilenen çiftçilerin sesini duyuruyor. Sağlık üzerindeki etkiler ve hükümet politikaları ve küreselleşmenin baskısı, birçok insanın genetiği dönüştürülmüş organizmaların besin kaynaklarımızın arasına girmesine karşı neden alarma geçtiğini açıklamaktadır.

Adres : Çağdaş Hukukçular Derneği
854 sokak No:33 Konak – İzmir
İrtibat : 0555 711 49 87
İletişim: [email protected]

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.