Türkiye

Şık, derin devletin elinde

0

Amerikan Foreign Policy Dergisi’nin, “Derin devletin parmaklıkları ardında” başlığıyla yayınladığı makalede, “Türkiye’nin dizginleri Pensilvanya’daki gizli mollanın elinde mi? Eğer öyle değilse, niçin iktidar tek bir araştırmacı gazeteciyi susturmakta bu kadar ısrarcı davranıyor?”denildi.

Justin Vela imzalı makalede, Odatv davasında Şık’ın yaptığı savunmaya yer verilerek, Şık’ın aleyhindeki iddialar, ilk günkü absürtlüklerini koruyor. Şık, profesyonel yaşamının önemli bir kısmını Ergenekon’un temsil ettiği yapıları ve bu yapıların yol açtığı insan hakkı ihlallerini araştırmaya vakfetmişt. Şık’ın üzerine giden silahlı kuvvetler değil, derin devletin başka bir ayağı. Şık’ın yazdığı ‘İmam’ın Ordusu’ kitabı, Fethullah Gülen’in yükselişini anlatıyordu. Cemaat mensuplarının Şık örneğinde de görüldüğü gibi yarattıkları etki Türkiye’yi özgürlüklüklerin kısıtlandığı bir noktaya doğru götürüyor.”
Toplu tutuklamaların, Türkiye’ye prestij kaybı yaşattığı vurgulayan Vela, “Özellikle Şık’ın da sanıkları arasında olduğu dava, çoğunlukla başarılarla anılabilecek on yılın üzerinde çirkin, kara bir leke olarak duruyor” diye yazdı.

(Cumhuriyet)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.