İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesini haberleştiren Emrullah Acar gözaltına alındı

0

Urfa’nın Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesine gerçekleşen saldırı sonucunda başlayan adalet mücadelesini haberleştiren Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Emrullah Acar, sabah saatlerinde evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı Emrullah Acar’ın Urfa’daki evine sabah saatlerinde baskın düzenlendi.

Gazetecilik ekipmanlarına el konuldu

Evde yapılan aramanın ardından gazeteci Acar, gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; ev baskınında gazeteci Acar’ın bilgisayar ve fotoğraf makinası kartına el konuldu.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Gazeteci Acar’ın Urfa Emniyet Müdürlüğü’nden Malatya’ya götürülmesi bekleniyor.

Neler yaşandı?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyerinde başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’ne uzanan saldırılar gerçekleşti.

Saldırılar sonucunda, Hacı Esvet Şenyaşar (67), oğulları Adil (36) ve Celal Şenyaşar (41) ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar‘ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi de yaralandı.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı. Gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi ancak daha sonra serbest bırakıldı.

Adalet nöbeti başladı

Olaydan 18 ay sonra ise Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sadece işyerinde yaşanan olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, Şenyaşar ailesine dönük asıl saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmedi. Çocuklarına yönelik saldırı haberinden sonra gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde linç edilerek öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’a ilişkin yargılama ise henüz başlamış değil.

Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ne başlayan Emine ve Ferit Şenyaşar birçok kez gözaltına alındı.

You may also like

Comments

Comments are closed.