ManşetTürkiye

Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesine bir kez daha darp ve gözaltı

0

24 Haziran seçimlerinde AKP’li milletvekili İbrahim Halil Yıldız‘ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar Urfa Adliyesi önünde, 73 gündür adalet nöbeti tutuyor, saldırganların yakalanmasını ve yargılanmasını istiyor.

MA‘nın aktardığına göre, Şenyaşar ailesi bugün, sosyal medya hesaplarından bakanlığın sitesinin etiketleyerek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün bir çocuğa hediye verdiği sırada çekilen fotoğrafla birlikte, “Sayın ADALET Bakanı Gül! Çocuklara oyuncak dağıtma! Halk sizden oyuncak istemiyor. Halka ADALET dağıt! Şanlıurfa ADALET Sarayı’nda üstünlerin hukuku uygulanıyor. Devletin hastanesinde insanlık suçunu işleyenler korunuyor. Adaleti sağlayamıyorsan istifa et! @adalet_bakanlik” paylaşımında bulundu.

Gözaltına alınmadan önce açıklama yapan Emine Şenyaşar, sürekli polislerin gözetimi altına olduklarını, ancak çocuklarını öldürenlerin dışarıda elini kolunu sallayarak gezdiğini söylemişti. Katliama sessiz kalanların bunun vebalini bir gün ödeyeceklerini dile getiren Şenyaşar, “Polisler bizi adliye binasından dışarıya çıkarıyor. Tüm kayıtlarımız el birliğiyle gizleniyor. Benim çocuklarım bilinçli bir şekilde öldürüldü. Nerede görülmüş insanların hastanede katledildiği. Bu katliama kimse ortak olmasın. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.

Ferit Şenyaşar ise hastanedeki güvenlik kamera kayıtlarında katliamı yapanların görüldüğünü hatırlatarak, “Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı şu an bu dosyanın üstünü örterek suç işliyor. Adalet sağlanmayana kadar buradan ayrılmayacağız. Her şeyi göze almışız. Adalet gelene kadar burada olacağız” diye konuştu.

Pervin Buldan, ailenin yerine Adalet Nöbeti’nde 

Gözaltı işleminden hemen sonra bölgeye ulaşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ailenin yerine partililerle birlikte Urfa Adliyesi önünde oturma eylemine başladı.

Burada bir açıklama da yapan Buldan, “Şenyaşar ailesinin sizden beklediği zulüm değildir, Şenyaşar ailesinin beklediği adalettir. Şenyaşar ailesinin beklediği hukuksuzca yapılan yargılamanın yeniden yapılmasıdır. Çünkü bu davada iki ayrı soruşturma başlatılmış, birinci soruşturma kapsamında tutuklamalar yapılmış ama ikinci soruşturmaya gizlilik kararı verilerek, bu dosya henüz açılmamıştır. Esas önemli olan da bu ikinci soruşturmada, kimlerin neyi yaptığı, faillerin nasıl cinayeti işlediği çok açık olarak bilinmekte olduğu için, bu soruşturmaya gizlilik kararı verilmiştir. ” dedi. 

Bugünkü hukuk sisteminden, AKP-MHP ortaklığından bir beklentileri olmadığını kaydeden Buldan, olası bir seçimde kaybedecek AKP yerine gelecek yeni hükümetten beklentileri olduğunu belirtti; “Dört insanın yaşamını yitirmesine sebep olan bu olayın tüm açıklığıyla, tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmasını istiyoruz. Suçlu kimse, fail kimse, yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. ” dedi.

Ne olmuştu?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyerinde başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’ne uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar (67), oğulları Adil (36) ve Celal Şenyaşar (41) ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar‘ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi de yaralandı.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı. Gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emine ve Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti’nde daha önce iki kez gözaltına alındı.

Olaydan 18 ay sonra ise Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sadece işyerinde yaşanan olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, Şenyaşar ailesine dönük asıl saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmedi. Çocuklarına yönelik saldırı haberinden sonra gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde linç edilerek öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’a ilişkin yargılama ise 2 buçuk yıldır henüz başlamış değil.

Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ne başlayan Emine ve Ferit Şenyaşar daha önce üç kez gözaltına alınmıştı. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.