Türkiye

Şemdinli’de çatışma: 5 kişi hayatını kaybetti, 10 yaralı

0

Yüksekova Haber’in aktardığına göre Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde PKK’lı gruplar tarafından dün akşam saat 22.00 sıralarında Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Şemdinli Polis Noktası ve Şemdinli 3. Taktik Tugay Komutanlığına eş zamanlı olarak düzenlenen saldırıda, 3 sivil, 1 asker ve 1 polis hayatını kaybetti. Saldırıda 7’si asker 10 kişi de yaralandı.

Adeta savaş alanına dönen ilçede iki ateşin arasında kalan Necdet Güreli, Tayyar Güreli düğünden çıkıp evlerine giderken, Osman Erbaş ise düğün sırasında kurşunlara hedef olarak hayatını kaybetti.

İlçe merkezindeki çatışmaların yaklaşık 2 saat sürdüğü öğrenilirken. Bu Çatışmalar sırasında bir asker ile bir polis memuru hayatını kaybetti. Çıkan çatışmalar sırasında 7’si asker olmak üzere 10 kişinin de yaralandığını söyledi.

OPERASYON SÜRÜYOR

Yaşanan bu çatışmaların ardından bölge adeta ablukaya alındı. Hakkari ve yakın birliklerde bulunan kobra helikopterler PKK’lıların kaçabileceği noktaları ateş altına alırken, karadan da özel hareket timleri, komandolar operasyon başlattı.

KEPENKLER KAPALI

Gece süren çatışmalar üzerine ilçe sabah saatlerinde sesizliğe gömüldü. Kepenklerin açılmadığı ilçede giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Şemdinli Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazelerin yapılacak otopsinin ardından ailelerine teslim edileceği belirtildi.

(Yüksekova Haber)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.