ManşetMedya-İnternet

Gazeteci Ahmet Ayva’nın 3,5 yıllık hapis cezası onandı: Silivri’ye götürülüyor

0
Fotoğraf: Dokuzuncu Köy

Gazeteci Ahmet Ayva, önce 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ davası olarak açılan, daha sonra PKK propagandasına çevrilen Yargıtay’da görülen davada 3,5 yıllık hapis cezasının onandığını duyurdu. Ayva, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Silivri Cezaevi’ne götürülüyorum” yazdı. Ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de eleştiri özgürlüğünün olduğu, ‘çocuklar ölmesin’ demenin suç olmadığı günlerde görüşmek üzere!”

‘Çocuklar ölmesin’ demenin suç olmadığı bir Türkiye’de görüşeceğimize inanıyorum’

Ahmet Ayva, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Hem özgür, hem de eleştiri özgürlüğünün baskı altına alınmadığı, ‘çocuklar ölmesin’ demesinin suç olmadığı bir Türkiye’de görüşeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullanarak şunları aktardı:

“Bugün Yargıtay tarafından 3,5 yıllık hapis cezam onaylandı. Sosyal medyada 2016 yılından itibaren paylaştığım, özellikle eleştiri içerikli tweetler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret olarak algılandı ve daha sonrasında PKK propagandasına çevrildi. Ama bugün itibarıyla 3,5 yıllık cezam Yargıtay tarafından onaylanmış oldu. Umutluyum ve dirençliyim. Şunu söylemek isterim; PKK propagandasından tutuklanmış bulunuyorum. Türkiye’de eleştiri özgürlüğünün ve özellikle de hakaret suçunun her biçimiyle tutsaklıkla karşı karşıya geçtiği bir dönemden geçiyoruz. Ama biz hem gazeteciler hem Türkiye’nin diğer toplumsal grupları bu süreci çokça kez yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Hem özgür, hem de eleştiri özgürlüğünün baskı altına alınmadığı, ‘çocuklar ölmesin’ demenin suç olmadığı bir Türkiye’de görüşeceğimize inanıyorum. Kendinize çok iyi bakın. Hoşçakalın.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.