Editörün SeçtikleriEkolojiManşet

Selin vurduğu Kastamonu’da denizin rengi kahverengiye döndü

0

Şiddetli sağanak yağışın sel felaketine ve heyelana neden olduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde karadan ve denizden arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Sel sonucu taşan Ezine Çayı’nın denizle birleştiği noktada çalışmalar yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bugüne kadar denizde beş kişinin cansız bedenine ulaştıklarını aktardı.

Denizdeki çalışmalar devam edecek

AFAD, Kastamonu’da 62 kişinin, Sinop’ta 14 kişinin ve Bartın’da bir kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, yedi kişinin de tedavilerine hastanelerde devam edildiğini açıklamıştı.

Dalgıçlarla birlikte deniz kenarında yürütülen çalışmaların yaklaşık bir buçuk ay daha devam edeceği öngörülüyor.

Deniz rengi kahverengiye döndü

Abana ilçesindeki Karadeniz sahilinde heyelan sonucu oluşan toprak kayması denizin büyük bir bölümünde renk değişmesi yaratmış durumda. Yaklaşık 100 metrelik deniz şeridinde kahverengi tonları hakim.

Ekipler kahverengi rengin selin yaşandığı 11 Ağustos tarihinden itibaren görüldüğünü ilerleyen günlerde etkisinin biraz daha azaldığını belirtti.

Çöpler buraya bırakılıyor

Ezine Çayı boyunca sürüklenen çöplükler ile ağaç parçaları da burada denizle karışıyor. Ancak çöp yığınlarının büyük bir kısmını belediye tarafından kıyıya bırakılan çöpler oluşturuyor.

Çöplerin çoğunluğunda ise plastik poşetler ve ambalajlar ağırlıklı. Ayrıca kamyonlar, gün içerisinde belirli periyotlarla ilçe merkezinde toplanan çamur ve toprak yığınlarını da gene bu alana boşaltıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.