İklim KriziManşetTürkiye

Batı Karadeniz’deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 77’ye yükseldi

0

11 Ağustos tarihinde Batı Karadeniz’de başlayan şiddetli yağışların sebep olduğu sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 77’ye yükseldiği kaydedildi.

AFAD, 62 kişinin Kastamonu’da, 14 kişinin Sinop’ta ve Bartın’da bir kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, yedi kişinin de tedavilerine hastanelerde devam edildiğini açıkladı.

43 milyon TL nakdi ödenek

AFAD, Kastamonu’ya 5 Milyon TL, Sinop’a 3 Milyon TL ve Bartın’a 2 Milyon TL olmak üzere illere acil yardım ödeneği gönderildiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ise Kastamonu’ya 15 Milyon TL, Sinop’a 13 milyon TL ve Bartın’a 2 milyon TL ödenek gönderildiği, Bartın’a İller Bankası tarafından altyapı hasarının giderilmesi için 3 Milyon TL olmak üzere toplam 43 milyon TL nakdi ödenek gönderildiği belirtildi.

Ayrıca, hayvanlar için Kastamonu’ya 42,5 ton yem, 380 kg köpek-kedi maması ile Sinop’a 19 ton yem, 190 kg köpek-kedi maması sevkiyatı yapıldığı da ifade edildi.

Bartın’da 341 kişinin, Kastamonu’da bin 480 kişinin, Sinop’ta ise 560 kişinin tahliyesinin yapıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.