ManşetTürkiye

Sedat Peker yakalandığı yönündeki iddialara yanıt verdi: Ailemin yanındayım 

0

Bir süredir yayımladığı videolarla gündemde olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in Dubai’de yakalandığı iddiaları ortaya atıldı.

Ancak, Peker Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kaldığı mekandan yetkililerle ayrıldığını, hakkındaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle görüştüklerini ve ailesinin yanına geri döndüğünü açıkladı.

Peker’den açıklama

Sedat Peker iddialara yönelik yaptığı açıklamada, yetkililer tarafından hakkında birçok suikast ihbarı olduğununun kendisine iletildiğini de kaydetti:

1-Kıymetli dostlarım, öğle saatlerinden itibaren kaldığım mekandan yetkililerle beraber ayrıldım. Şu an kaldığım mekana, ailemin yanına geri geldim. Hakkımdaki iddiaların yoğunluğu nedeniyle karşılıklı sohbette bulunduk.

2-Şahsım hakkında herhangi bir Interpol kararı olmadığı için, tüm herkes gibi ülkelerinde misafir olarak bulunduğumu söylediler. Hakkımda birçok suikast ihbarı olduğunu bana ilettiler, hepimizin bildiği gibi.

3-Ülkeden ayrılmamda veya ülkede kalmamda herhangi bir sorunun olmadığını da bana ilettiler. Aydınlık Gazetesi’nde yazan SAT timlerinin ve MİT timlerinin yaptığı operasyonla yakalandığım asla doğru değildir.

4-Zaten ben uluslararası hukuka göre aranan bir kişi değilim. Bu sebeple yüce devletimizin bana resmi bir operasyon düzenleyebilmesi de mümkün değildir. Her normal insana davrandıkları gibi bana da kibar bir şekilde davrandılar.

5-süslü sülü, benim ahiretliğim, derin mehmet, pelikancılar, ve diğer zevatın tamamı; bizde söz namus. Eğer ölmez sağ kalırsak, bu hikayeyi tamamlamaktan geri durmayacağız.

6-Tabi ki bu süre zarfında gereği eğer yapılmazsa, yapmayanlarla ilgili söyleyecek sözlerimiz de elbet olacaktır. Beni sevdiği için dua edenlere, beni sevmediğinden dolayı sadece çocuklarıma ve aileme iyi dilek dileyenlere tüm kalbimle teşekkür ederim.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK”

Peker, bir süredir her pazar günü yayımladığı videolarına dün ara vermiş, henüz güvenli bir ortam oluşturamadığı için 10. videoyu yayımlayamayacağını ifade etmişti.

‘Kendisine yönelik bir operasyon yokmuş’

Halk TV‘den Özlem Gürses, Sedat Peker’in avukatlarıyla haber merkezinin görüştüğünü ve avukatların yakalanma durumunun olmadığına dair açıklama yaptıklarını kaydetmişti.

Özlem Gürses, “Birinci ağızdan aldığımız bilgilere göre Peker henüz bulunduğu yerdeymiş ve kendisine yönelik herhangi bir operasyon yokmuş” demişti.

‘Dubaili yetkililer tarafından konutundan alındı’

Gazeteci Barış Pehlivan ise Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’la görüştüğünü ve Olur’un organize suç örgütü liderine yönelik Dubai polisi tarafından operasyon yapıldığını söylediğini aktararak, şu açıklamalarda bulunmuştu:

İddia bir sosyal medya hesabında özellikle gündeme getirildi. O iddia yayılmaya başlandığı andan itibaren, yani Peker’in bir operasyon sonucu yakalandığı iddiası gündeme geldiğinden beri ben de kaynaklarıma soruyorum. Uluslararası bir operasyon yapılması gerekiyor.

İlk edindiğim bilgi, Türk güvenliğinin peşinde olduğu ve yakalanmasına ramak kaldığına dairdi. Daha sonrasında Peker’e yakın olduğu bilinen bazı isimler var, örnek veriyorum Emre Olur. Özelliği ne? Peker’le ilişkisini saklamayan hatta kendisini basın danışmanı gibi lanse eden, en son Süleyman Özışık’ın Peker’le ilişkisine dair videoları paylaşan bir isim.

İlk ulaştığımda şöyle bir iddiada bulundu. Doğruluğu teyit edilmemiş bir iddia. İlk iddiası şuydu, ‘Ben geceden beri iletişim halinde değilim. Ulaşmaya çalışıyorum.’ Daha sonraki görüşmede ise şöyle bir bilgi verdi. Bu da bir iddiadır. Dedi ki ‘Ben nerede olduğuna dair bilgi sahibi oldum. Dubaili yetkililer tarafından kendisi konutundan alınmış durumda.

Bir görüşme gerçekleştiriliyor. Hala o görüşmede. Konuttakiler de tam olarak nerede olduğunu bilmiyor. Yanında telefonu yok. Paylaşım yapamıyor’. Ancak ben ‘Bu bir gözaltı demektir’ dedim. Gözaltı olmadığı iddiasında. ‘Davet’ kelimesini kullanıyor. Bana kalırsa bu bir gözaltıdır. Gözaltında olmadığını iddia ediyor. Türk yetkililerin devrede olmadığını iddia ediyor.

Özetle şu an Türk yetkililer tarafından bir operasyona uğramadığını ama Dubaili yetkililer tarafından bir görüşme yapıldığı iddiasını benimle paylaştı. Peker’in avukatı Ayhan Sağıroğlu Halk TV’ye konuştu. Yakalandı iddiasının doğru olmadığı iddiasını dile getirdiler. Ellerinde öyle bir bilgi olmadığını belirttiler.”

‘Peker hakkında on kez Interpol başvurusu yapıldı’

Gazeteci Alişer Delek de Emre Olur’dan bilgi aldığını ve Birleşik Arap Emirlikleri polislerinin Peker’in üzerindeki tüm elektronik cihazları bıraktırarak kendisini konutundan aldığını ileri sürmüştü. Delek, konuyla ilgili şu paylaşımlarda bulunmuştu:

Sedat Peker’in “basın danışmanı” Emre Olur ile az önce görüştüm. Peker’in, Dubai’de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12’de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar.

Peker’in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu “daveti” kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur’a bir telefon geldi.

TSİ 22:16’da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker’in hala konuta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor…

Emre Olur, Sedat Peker’in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum…

“Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir” yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların “Peker’in açıklamaları siyasi” olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.