ManşetTürkiye

[Seçim 2014] Alper Taş: Adres forumlar ve Taksim Dayanışması’dır

0

Sırrı Süreyya Önder’in dün katıldığı bir programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kendi adayı olarak Alper Taş’ın ismini “Adayım” diyerek öne çıkarmıştı. Taş bu konuda bir açıklama yaptı.

Yaklaşan seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP’den Sarıgül’ün adaylığı sözkonusu iken HDP’den de Sırrı Süreyya Önder’in adaylığı tartışılıyor.

Sırrı Süreyya Önder, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla İstanbul için kendi adayının kendisi olmadığını söyledi. Önder, kendi adayının ilk olarak ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş olduğunu belirtti. Alper Taş’ın daha iyi bir aday olacağını belirten Önder, belediye başkanlığının solculardan olmasını istediğini belirtti.

Alper Taş: Programı ve adayı forumlar ile Taksim Dayanışması belirlesin

Gezi direnişine ve sonrasında kentlerde, parklarda yaygınlaşan forumlara ve muhalefetin en geniş platformu olan Taksim Dayanışması’na dikkat çeken ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş bir aday ve program belirlenecek adres olarak da forumları ve de Taksim Dayanışması’nı gösterdi.

Alper Taş sözlerini şöyle sürdürdü; “Sevgili Sırrı Süreyya Önder’le yerel yönetimlerde ortak bir anlayışımız var. Bu anlayış “Fatsa Fikri” anlayışıdır. İstanbul’u kurtaracak olan anlayış bu anlayıştır. Ve inanıyoruz ki İstanbul bu anlayışla mutlaka yönetilecektir. Hepimizin kabul ettiği üzere Gezi hepimizi aşmıştır. Siyasette yeni olan Gezi’dir. Taksim Dayanışması eksikliğine rağmen bizlerin bu süreçte ortaya çıkardığı ortak platformumuzdur. Şimdi yapılması gereken buradan yürümektir. Taksim Dayanışması İstanbul Dayanışmasına dönüşmeli İstanbul için ortak adayımızı bu platform belirlemelidir. Ama önce Fatsa anlayışı ve Gezi’nin ortaya koyduğu değerler ışığında bir Yerel Programla yola çıkmalıyız. Önce programımız sonra programımızın ortak adayı ve daha sonra ortak adayımızın ortak çatısı. Daha sonrası “Haramilerin Saltanatını” yıkmak.”

(muhalefet.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.