İfade Özgürlüğüİnsan HaklarıManşet

Şebnem Korur Fincancı adliyeye sevk edildi: Protetestolara polis saldırdı, onlarca kişi gözaltına alındı

0

Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin Kuzey Irak opersyonunda kimyasal gaz kullandığı iddialarının soruşturulması gerektiğini söylediği değerlendirmeleri sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ ve iktidar ortağı MHP lideri Bahçeli’nin hedef göstermesinin ardından gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi Başkanı adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı bu sabah emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Duırumu takip etmek için adliyeye gelen TTB Merkez Konseyi üyeleri ve meslek örgütlerinin temsilcileri hiçbir gerekçe gösterilmeden binaya alınmadı ve darp edilerek dışarı çıkarıldı.

Fincancı dün, avukatları aracılığıyla ulaştığı notunda şunları yazdı:

“Sevgili yol arkadaşlarım,

Bu gerçek dışı durum ile karşı karşıya kaldığınız için üzgünüm. Ancak dayanışma ile bu gerçek dışı süreci aşacağımızı biliyorum.

Sizlere kaynaklarıyla bilimsel görüş sürecini aktaracaktım, fırsat olmadı. Bu süreç bitince delillendirme üzerine bir toplantı yapalım.

Sizlerin kesinlikle çok yoğunluğunuz vardır, bu yoğunluğa maalesef ben de katkı sunmuş oldum. Bu karalama kampanyasını da aşıp birlikte mücadele edeceğiz. İnsanca bir sağlık sistemini hep birlikte kuracağımız günlere dayanışmayla…

Şebnem.”

Yurtdışında olmasına rağmen geri dönen Fincancı’nın polis baskınıyla evinden alındığı görüntüler devlet televizyonu TRT’den yayımlanmış, başta TTB olmak üzere uzman meslek örgütleri, insan hakları savunucuları ve sivil toplum, Fincancı’ya yapılan muameleye karşı tepkisini göstermişti.

Fincancı’nın serbest bırakılması için dün akşam Kadınlar Birlikte Güçlü platformunun ve İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Kadıköy’de yapılan protestolara polis izin vermedi.

Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapmak isteyen grubu önce ablukaya alan polis, daha sonra da darp ederek gözaltına aldı.

15 kadın gözaltına alındı

Evrensel’in aktardığına göre, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Dönem Sözcüsü Perihan Koca’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 15 kadın gözaltına alınarak Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınan kadınlar sabah saatlerinde serbest kaldı.

 

Polis olayları takip eden gazetecileri de darp ederek alandan zorla uzaklaştırmaya çalıştı.

Evrensel Gazetesi muhabiri Eylem Nazlıer‘in boğazını sıkan polis, görüntüleri kaydettiği telefonunu da elinden aldı:

 

You may also like

Comments

Comments are closed.