Hayvan HaklarıManşet

Satılmak için otobüse bindirilen 26 flamingo öldü: Ceza 425 bin lira

0

Aksaray’da üç kişi Tuz Gölü’nden aldıkları 47 flamingoyu satmak için Mersin’in Erdemli ilçesine gönderdi. 40’ı yavru olan 47 flamingodan 26’sı yolcu otobüsünde öldü. Şüphelilere ve otobüs şoförüne yalnızca para cezası kesildi. Üç şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde beslemesi yasak olan angut, suna, ördek ve kesilmiş flamingo kanatları ele geçirildi.

DHA‘nın aktardığına göre; Aksaray‘da Naim D.’nin, iki arkadaşının yardımıyla ‘flamingo cenneti‘ olarak bilinen Tuz Gölü‘nde yakalayıp ayak ve gagalarını bağlayarak koli içinde satmak için flamingoları yolcu otobüsüyle taşıttı. Şüpheliler ve otobüs şoförüne toplam 425 bin lira idari para cezası uygulandı, haklarında adli işlem başlatıldı.

Eskil ilçesi Böget köyünde oturan Naim D., iddiaya göre arkadaşları İbrahim K.  ve Mehmet D. ile birlikte flamingoları 28 Ağustos günü saat 03.00’te yolcu otobüsünün bagajında satmak için Erdemli’yne gönderdi.

Flamingoların olduğu koliler, saat 07.30 sıralarında Erdemli’de belirtilen adreste bir alışveriş merkezinin önünde otobüsten yolun kenarına indirildi. Kolilerden gelen sesleri duyan çevredekiler durumdan şüphelenip zabıta ekiplerine haber verdi.

Flamingolar nefessiz kalarak hayatlarını kaybetti

Zabıta ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Erdemli Doğu Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verildi. Ekipler yaptığı incelemede dördü yetişkin, 26 flamingonun nefessiz kalıp öldüğünü saptadı. Diğer flamingolar ise sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından Silifke Göksu Deltası‘nda doğayı bırakıldı.

Erdemli Doğu Koruma ve Milli Parklar Şefliği, flamingoları koli içinde otobüse teslim eden Naim D. ile otobüs şoföre hakkında toplam 300 bin lira idari para cezası uygulayıp, haklarında adli işlem başlattı.

Durumun Aksaray‘a bildirmesi üzerine de jandarma ekipleri Naim D. ve flamingoları birlikte yakaladığı iki arkadaşının evine operasyon düzenledi. Adreslerde beslemesi yasak olan angut, suna, ördek ve kesilmiş flamingo kanatları ele geçirildi.

İfadelerinin ardından serbest bırakılan şüpheliler hakkında adli soruşturma devam ederken, evde bulunan beslemesi yasak kuşlarla ilgili Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından da toplam 125 bin lira idari para cezası uygulandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.