Doğa MücadelesiManşet

Sapanca’da taş ocağına karşı dar ağaçlı protesto

0

Sakarya’nın Sapanca ilçesinin Yanık köyünde faaliyetine 35 yıl önce ara verilen taş ocağının yeniden açılmasını istemeyen köylüler, köyde yapılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısını darağacı kurarak protesto etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi için kullanılacak malzemeler için Sapanca’nın Yanık köyünde bir taş ocağının kurulmasına izin vermesinin ardından başlayan tepkiler sürüyor. Kocaeli ve Sakarya’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü kenarında bulunan ve 35 yıl önce faaliyetleri durdurulan taş ocağının yeniden açılmasına karşı çıkan köylüler, protesto gösterisi düzenledi.

Köylüler ÇED toplantısı için gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Müdürü Yardımcı Ali Demirel, TCDD ve taş ocağı işletmesinin yetkililerine tepki göstererek köyün girişine darağacı koydu. ÇED toplantısının yapılacağı köy kahvesi kapatıldı. Köylüler ile ÇED toplantısı için gelen yetkililer arasında gerginlik yaşandı. Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ve Şehir Plancıları Odası da köylülere destek verdi.

(Demokrat Haber)

You may also like

Comments

Comments are closed.