Spor

Şampiyonlar Ligi’nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

0

Şampiyonlar Ligi’nde ilk çeyrek finalistler Real Madrid ile Liverpool oldu. İlk maçlarını kazanan iki ekip de rövanşta zorlanmadan turu geçmeyi başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçları bu gece tamamlanan karşılaşmalarla başladı. İlk maçlarda avantajlı skorlar elde eden Real Madrid ve Liverpool, rakiplerini geçerek çeyrek finale adını yazdıran ilk takımlar oldu.

Son 16 turunun en zor eşleşmesi kağıt üzerinde Real Madrid ile Paris St. Germain (PSG) arasındaydı. Real Madrid, sahasında oynadığı ilk maçta 3-1 galip gelerek rövanşa avantajlı çıktı. Paris’te oynanan rövanşta Real Madrid tecrübesini sahaya yansıttı. Rakibin oyun kontrolünü ele geçirmesine izin vermeyen eflatun-beyazlılar, ilk yarının tamamında maça hâkim olan taraftı.

İki takım da ilk yarıda fazla pozisyon üretemedi ve devre 0-0 eşitlikle sona erdi. İkinci yarı ise golle başladı. Cristiano Ronaldo 51’inci dakikada güzel bir kafa golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol PSG’nin oyun düzenini de bozdu. Sinirlerini kontrol edemeyen PSG’li futbolcu Veratti, itiraz sonucu gördüğü ikinci sarı kartla 66’ncı dakikada takımını 10 kişi bıraktı.

Bu dakikadan sonra iyice rahatlayan Real Madrid de oyun konsantrasyonundan uzaklaştı. PSG, rakibinin düşüşünü iyi değerlendirdi ve 71’inci dakikada Edinson Cavani ile eşitliği yakaladı: 1-1.

Golden sonra ciddiyetini kazanan Real Madrid rakibine kalesini kapatırken hızlı hücumlarla da pozisyonlara girdi. Bu pozisyonlardan birinde, 80’inci dakikada Casemiro ile yeniden öne geçen Madrid ekibi turu da perçinlemiş oldu: 1-2.

Maçta başka gol olmayınca Real Madrid toplamda 5-2 galip gelerek ismini bir kez daha çeyrek finale yazdırdı.

Gecenin diğer maçında İngiltere’de Liverpool ile Porto karşı karşıya geldi. İlk maçı deplasmanda 5-0 kazanmanın rahatlığıyla maça çıkan Liverpool rahat bir tempoda geçirdiği maçta rakibiyle 0-0 berabere kalarak çeyrek finale adını yazdıran bir başka takım oldu.

Son 16 turu, bu gece oynanacak Tottenham-Juventus ve Manchester City-Basel maçlarıyla devam edecek.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.