Spor

Şampiyon Beşiktaş oldu!

0

Basketbolda 27. Türkiye Kupası sahibini buldu. Finalde Banvit’i 78-74’lük skorla geçen Beşiktaş, tarihindeki ilk Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Konya’da düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası’nın son gününde Banvit ile Beşiktaş Milangaz karşı karşıya geldi. Tarihlerinde Türkiye Kupası şampiyonluğu bulunmayan iki ekip arasında Banvit, Kalin Lucas eklemesinin ardından oynadığı akıcı basketbolla dikkat çekerken Beşiktaş ise “Deron Williams sonrası” dönemde ilk defa bu kadar uyumlu görünüyordu.

Tüm olumlu verilerin eşliğinde, maça boyalı alanda Pops Mensah-Bonsu’yu kullanarak başlayan siyah-beyazlılar, Banvit’in ön alandaki baskısını yüksek yüzdeli üçlük isabetiyle cezalandırarak Orhun Ene’yi henüz ilk çeyreğin yarısı sonlanmamışkan farklı arayışlara yönlendirdi. Bu sekansta Barış Ermiş ile Bajramovic’in 5-0/7-0’lık iki serisiyle yeniden oyuna ortak olan Banvit, ilk çeyreği 20-18 geride kapattı.

İkinci periyota Serkan Erdoğan’ın üçlükleriyle giren Bandırma ekibi, serisini önce 12-2’ye, ardından da 21-6’ya taşıyarak kontrolü eline geçirdi. Bu bölümde alan savunmasından vazgeçmeyen Ergin Ataman, karşılaşma öncesinde bahsettiği “Zorda kalırsak Kemp’i tercih edebiliriz” açıklamasını hatırlatarak üçleyen Hawkins’in yerine uzun süredir formasından uzak kalan Marcelus Kemp’i oyuna dahil etti. İlk yarının kalan bölümünde Serkan Erdoğan’dan skor üretmeye devam eden Banvit, Arroyo’yu da sadece iki sayıda tutunca devreyi 42-35 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Beşiktaş fırtınası vardı. Barış Hersek’in üst üste basketleriyle yedi sayı gerideyken bir anda dört sayı öne geçen siyah-beyazlılar, 50’ye varan dış şut yüzdesi tutturduğu bu dilimde Banvit savunmasının direncini epey düşürdü. Üçüncü periyodun ilk beş dakikasında Orhun Ene’nin ekibine sadece üç sayı şansı tanıyan Beşiktaş, son çeyrek öncesi 58-57’lik üstünlüğü yakaladı.

Final periyodunda maç boyunca fazla kullanamadığı dört faullü Chuck Davis’ten yararlanmaya çalışan Banvit, serbest atışların önde olan tarafı belirlediği bu dilimde Lance Williams’ın iki kritik basketiyle ayakta kaldı. Hücumda problem yaşayan iki ekipte, savunmalar sertleşirken, penetrelerle etkili olan Beşiktaş 78-74’lük skorla kazanarak 27. Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.