ManşetTürkiye

Şaka gibi açıklama: “RTE’yi protesto edenleri kınıyoruz. İmza RTE”

0

Rize’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu ODTÜ’de Başbakan Erdoğan’ın protesto edilmesini kınayan bir açıklama yaptı. Açıklama’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “üniversitelerin demokrasinin hâkim olduğu özerk ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmalarını” desteklediği için övgülere boğuluyor!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunduğu açıklama şöyle:

“18 Aralık 2012 Salı günü seksen dokuz yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk yerli keşif uydusu Göktürk-2 uzaya fırlatılmıştır. Ülkemiz ve milletimiz için son derece mutluluk ve gurur verici bu tarihi başarının gerçekleşmesinde katkısı olan bilim adamlarımıza, Hükümetimize, özellikle de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a şükranlarımızı sunuyoruz.

Başta askeri istihbarat olmak üzere, doğal afetlerin hasar tespitinden tarımsal analizlere kadar birçok alanda veri sağlayacak olan Göktürk -2 Uydusu’nun uzaya fırlatılması dolayısıyla düzenlenen tören esnasında ve akabinde meydana gelen olayların; hak aramak ve protesto hakkını kullanmakla ilgisinin olmadığı; siyasi ve ideolojik mülahazalarla gerçekleştirilmiş yersiz ve duygusal tepkiler olduğu; karanlık odakların ülkemizde 1980 öncesinde oynadığı oyunları hatırlattığı; düşünceyi ifade etmenin medeni yolunun taş, sopa ve molotof kokteyllerin kullanıldığı şiddet içeren bu şekildeki gösteriler olmadığı kanaatindeyiz.

Dünyada geniş yankılar uyandıran ilk milli keşif uydumuzun uzaya fırlatılmasını provokasyonlarla farklı amaçlara alet etmeye çalışmanın kabul edilemeyeceğini düşünmekte ve bu menfur olayı esefle kınamaktayız.

Cumhuriyet tarihinde AR-GE’ye ve bilime en fazla pay ayırması; üniversitelerin demokrasinin hâkim olduğu özerk ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmalarını desteklemesi; ülkemizin bütün şehirlerini üniversitelerle donatması ve Yükseköğretime rekor düzeyde kaynak aktarması dolayısıyla başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere 61. Cumhuriyet Hükümeti’nin bütün üyelerine teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.