EmekManşetSağlıkTürkiye

Sağlık çalışanlarından protesto: Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler

0

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) çağrısıyla bir araya gelen sağlık çalışanları hastane önünde bir araya gelerek koronavirüs salgını sırasında yaşadıkları hak kayıplarını protesto etti.

SES üyesi sağlık çalışanları, “Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler”, “Ek ödeme adaletsizliğini kabul etmiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

İzmir ve İstanbul’da protestolar

İstanbul‘daki Taksim Eğitim Araştırması Hastanesi, Bakırköy‘deki Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi önünde protestolar düzenlendi.

İzmir’de de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına sağlık çalışanlarını temsil eden farklı sendikalar ve İzmir Tabip Odası katıldı.

Bakırköy

Ek ödemede adaletsizlik

Koronavirüs salgınının ilk günlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından tüm sağlık çalışanlarına üç ay boyunca “tavan” göstergelerle ek ödeme yapılacağı açıklanmıştı. Maliye Bakanı Berat Albayrak da bu ödemeler için hazineden 4,5 milyar lira ayrıldığını belirtmişti.

Ancak süreç içinde ek ödemelerde ciddi adaletsizlikler ve farklı uygulamalar olduğu ortaya çıktı. Birçok hastanede aynı branş içinde dahi farklı ödemeler yapıldı. Üniversite hastanelerine kaynak aktarılmadığı anlaşıldı. Hekimler ile hemşireler, hemşireler ile teknisyenler ve teknisyenler ile memurlar arasında farklı ödeme hesapları yapıldığı görüldü.

Ayrıca sağlık çalışanı olan ve salgında en önde çalışan bazı çalışanların ise aslında sağlık çalışanı olarak kabul edilmediği ve ek ödeme kapsamı dışında bırakıldığı anlaşıldı. 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.