Sağlık çalışanlarından protesto: Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın çağrısıyla bir araya gelen sağlık çalışanları ek ödemelerdeki adaletsizliği ve koronavirüs sırasında yaşadıkları hak ihlallerini protesto etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) çağrısıyla bir araya gelen sağlık çalışanları hastane önünde bir araya gelerek koronavirüs salgını sırasında yaşadıkları hak kayıplarını protesto etti.

SES üyesi sağlık çalışanları, “Hakkınız ödenmez dediler, ödemediler”, “Ek ödeme adaletsizliğini kabul etmiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

İzmir ve İstanbul’da protestolar

İstanbul‘daki Taksim Eğitim Araştırması Hastanesi, Bakırköy‘deki Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi önünde protestolar düzenlendi.

İzmir’de de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına sağlık çalışanlarını temsil eden farklı sendikalar ve İzmir Tabip Odası katıldı.

Bakırköy

Ek ödemede adaletsizlik

Koronavirüs salgınının ilk günlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından tüm sağlık çalışanlarına üç ay boyunca “tavan” göstergelerle ek ödeme yapılacağı açıklanmıştı. Maliye Bakanı Berat Albayrak da bu ödemeler için hazineden 4,5 milyar lira ayrıldığını belirtmişti.

Ancak süreç içinde ek ödemelerde ciddi adaletsizlikler ve farklı uygulamalar olduğu ortaya çıktı. Birçok hastanede aynı branş içinde dahi farklı ödemeler yapıldı. Üniversite hastanelerine kaynak aktarılmadığı anlaşıldı. Hekimler ile hemşireler, hemşireler ile teknisyenler ve teknisyenler ile memurlar arasında farklı ödeme hesapları yapıldığı görüldü.

Ayrıca sağlık çalışanı olan ve salgında en önde çalışan bazı çalışanların ise aslında sağlık çalışanı olarak kabul edilmediği ve ek ödeme kapsamı dışında bırakıldığı anlaşıldı. 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR