İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

RTÜK’ten ‘TÜGVA’yı küçük düşürdüğü’ gerekçesiyle Halk Tv’ye ceza

0
RTÜK Üyesi Okan Konuralp, kurulun, kadrolaşma listeleriyle ve kamu binalarının usulsüz teminiyle gündeme gelen TÜGVA‘yı “küçük düşürdüğü, iftira attığı gerekçesiyle” Halk TV‘ye para cezası verildiğini duyurdu. 

RTÜK üyesi İlhan Taşcı ile birlikte karşı oy kullandıklarını belirten Konuralp ayrıca, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili değerlendirmesini eleştiren Emre Kongar ve Merdan Yanardağ‘ın sözlerini gerekçe göstererek TELE1‘e de ceza verdi.

Konuralp’in Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle:

RTÜK, TÜGVA’yı küçük düşürdüğü/aşağıladığı/ iftira attığı gerekçesiyle HalkTv’ye para cezası verdi. RTÜK’ün, TÜGVA kararına, Sayın Taşçı ile birlikte karşı oy kullandık. RTÜK’ün “incinmiş” bir TÜGVA için gösterdiği hassasiyeti işsiz gençlerimizin takdirine bırakıyorum.

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili değerlendirmelerine yönelik Emre Kongar ve Merdan Yanardağ’ın eleştirileri nedeniyle TELE1 de cezaya çarptırıldı.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı da paylaşımında, “RTÜK Üst Kurul toplantısında, “paralel yapılanma” savlarıyla gündeme gelen TÜGVA Vakfının Halk TV’de “küçük düşürüldüğü ve aşağılandığı” savıyla televizyon kanalına ikinci bir yüzde üç para cezası daha verildi. Karar oy çokluğuyla alındı” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.