İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Gözaltına alınan Ayşenur Arslan serbest bırakıldı: Bir parça konuşma orucunda olacağım

0

Ankara‘da İçişleri Bakanlığı önündeki bombalı saldırısı hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılmasının ardından gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı.

Arslan adliye önünde yaptığı açıklamada, kendisine yönelik gözaltı prosedürü uygulanmadığını, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) polislerince savcılığa kadar eşlik edildiğini söyledi.

Sağlık sorunlarından bahseden Arslan, “O nedenle bir parça konuşma orucu içinde olacağım. Bu ne kadar sürecek, hatta bitecek mi henüz bilmiyorum. Sizlere meslektaşlarım aracılığıyla elbette bildiririm” dedi.

‘Savcı, meselenin köpüğünü alarak soru sordu’

Arslan’ın açıklaması şöyle:

“Öncelikle bana söyleneni aktarıyorum. Bu bir gözaltı değil. Gözaltı prosedürü uygulanmadı. Mesela, hastaneye, herhangi bir emniyet müdürlüğüne veya Vatan Emniyet’e götürülmedim. Oraya gidip oradan gelmedik. Neredeyse bir terörle mücadele ekibi bana savcılığa kadar eşlik etti diye özetlesem yeridir. Savcı, sosyal medyada iyice köpürmüş olan meselenin, deyim yerindeyse köpüğünü alarak bana sorular yöneltti.

O sorular karşısında ben gerçekte ne anlattığımı, neyi kastettiğimi, terörü övmek bir yana dursun bu konudaki kaygıları bir vesileyle paylaştığımı anlattım. Ve neticede serbest kaldım. Bunun sonucu tabi, takipsizlik, davaya dönüşüp dönüşmeyeceğini bilmiyorum. Fakat, netice itibariyle buradayım, karşınızdayım. Canlı yayından alınıp, oradan karakola, mahkemeye ve Silivri‘ye götürülen bir Merdan Yanardağ varken, yasal hakkını kullanması engellenen bir Barış Pehlivan varken, Gezi hükümlüleri varken benim bu olayı ciddiye alıp da mesele dip büyük büyük sözcükler söyleyecek durumum yok. Pek çok kişinin başına çok ciddi şeyler geliyor.”

‘Konuşma orucu içinde olacağım’

Gözaltına alınmasını bir mesele haline getirmekten utanacağını söyleyen Arslan, “Ama eğer medya tarihine bu vesileyle bir katkısı olacaksa, bir virgül mertebesinde; bundan mutluluk duyarım. Tam da sağlığımın bozuk olduğu bir döneme denk geldi bu. O nedenle bir parça konuşma orucu içinde olacağım. Bu ne kadar sürecek, hatta bitecek mi henüz bilmiyorum. Sizlere meslektaşlarım aracılığıyla elbette bildiririm. Başta, genç meslektaşlarım olmak üzere, herkese ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ne olmuştu?

RTÜK‘ün inceleme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı, gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılan Ayşenur Arslan, Halk TV‘deki programda Ankara’daki saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirmiş, ardından iktidar yanlısı pek çok kesim tarafından hedef gösterilmişti.

Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı

Arslan dün (2 Ekim) Halk TV yayınında, şunları söylemişti: “Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu. Gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız Her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ankara’da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri’de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani…”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Arslan’ın Ankara’daki saldırının ardından kullandığı ifadeler nedeniyle Halk TV ve Arslan hakkında inceleme başlatmış, Halk TV İmtiyaz Sahibi Cafer Mahiroğlu da Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programının yayından kaldırıldığını açıklamıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.