İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

RTÜK’ten Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlayan dört kanala para cezası

0

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun ‘Bir kaçış planının anotomisi’ açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT TV, Flash ve Halk TV’ye, oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası verdi.

Kararı Twitter hesabından duyuran İlhan Taşcı, “RTÜK, Sayın @kilicdarogluk‘un ülkeyi sarsacak, manşet haber niteliğindeki açıklamaları ve ifşa ettiği belgeleri yayınlayan Tele1 KRT, Flash ve Halk TV’ye oyçokluğuyla tavandan %3 para cezası verdi. Karar, basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye vurulan bir darbedir!” dedi.

Taşcı, şunları söyledi: “RTÜK yayıncılara “Kılıçdaroğlu’nun elinde belge de olsa, söyledikleri doğru da olsa yayınlarsanız ceza keserim, sansürlerim” gözdağını veriyor. Bu bakışla, partilerin canlı verilen grup toplantıları sansürlenir, muhalefin sesi duyulmasın diye Meclis TV’nin fişi de çekilebilir.”

“TÜRGEV ve Ensar Vakfı‘nın şikayet dilekçelerine verilen sayı numaranın mürekkebi kurumadan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin‘in özel talimatla akşam rapor hazırlattığını” belirten Taşçı, “Yüzlerce şikayet dilekçesi aylardır hatta yıllardır işleme bile alınmazken şimdi bu neyin telaşı, kimlere yaranma arayışı!!!” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs’ta ‘bir kaçış planının anotomisi’ni açıklamış;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın ve ailesinin vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını iddia etmişti. CHP Lideri, TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD’deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söylemişti.

İlgili haber: https://yesilgazete.org/kilicdaroglu-erdogan-ailesi-kacis-icin-ensar-ve-turgev-araciligiyla-abdye-1-milyar-lira-gonderdi/

AKP Sözcüsü Mahir Ünal ise, bir tv kanalında yeni “dezenformasyon yasa taslağı”na yönelik eleştirileri yanıtlarken, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını tabii ki gazeteci haberleştirecek. Bu suç kapsamına girmiyor” demişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.