ManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ailesi ‘kaçış için’ Ensar ve TÜRGEV aracılığıyla ABD’ye 1 milyar lira gönderdi

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündüz yaptığı TBMM grup toplantısında ‘kaçışın anatomisi’ diyerek işaret ettiği açıklamasını Twitter hesabından paylaştı. CHP lideri, para akışları ve belgelerinin ellerinde olduğunu; 1 milyar liranın Ensar ve TÜRGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet)  vakıfları tarafından ABD’ye gönderildiğini öne sürdü.

“Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde” diyen Kılıçdaroğlu, ABD’de bir vakıf kurdurulduğunu belirterek şunları dile getirdi: “Paravan bir vakıf kuruyorlar, başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor; öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz; TÜRGEV ve Ensar.. Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye…”

Söz konusu vakıfların 20 milyon, 10 milyon dolar şeklinde havaleler yaptığını belirten CHP lideri, “Bir TÜRGEV bir Ensar, durmuyorlar para gönderme listesinin sonu yok. Hepsinin dökümleri elimizde…1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar ABD’ye” dedi.

“Siz bu paraları nereden buldunuz, bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz?” diye soran Kılıçdaroğlu,  “ABD’ye kaçmaya hazırlananlar, yeni iktidarın sizi orda rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Çok fena yanılıyorsunuz” diye seslendi.

‘Toplu bir kaçış planı yürürlükte’ demişti

CHP Genel Başkanı, partisinin TBMM Meclis Grup Toplantısı’nda, “Toplu bir kaçış planı yürürlükte” demiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinin vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını iddia etmişti.

CHP PM üyesi Yılmaz dökümleri paylaştı

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Emre Yılmaz, Ensar ve TÜRGEV’in ABD’de ortak olarak kurdukları TURKEN Vakfı’na gönderildiği belirtilen paranın dökümünü içerdiğini belirttiği dört belge paylaştı.

AKP dava açacak

Kılıçdaroğlu’nun Twitter’dan paylaştığı videoyla aynı dakikalarda A Haber’e konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP liderinin “iç kaos oluşturmak istediğini” öne sürdü. “Kılıçdaroğlu’nun iftiralarının FETÖ kampanyası olduğunu” savunan Çelik, CHP liderinin Cumhurbaşkanlığı makamını tehdit ettiğini ifade etti.

AKP sözcüsü “Türkiye düşmanlarının propagandasını dillendiriyor. AK Parti hukuki girişimlerde bulunacak” dedi.

İki vakıftan ortak yanıt

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Ensar Vakfı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına kendi internet sitelerinden aynı ifadelerin yer aldığı bir açıklamayla yanıt verdi.

Açıklamada vakıfların öğrenci okutma misyonunu üstlendiği, şimdiye dek on binlerce öğrenciye eğitim desteği sağlandığı kaydedildi. Bu amaçla iki vakfın güçlerini birleştirerek TÜRKEN vakfının kuruluşuna önderlik ettiği kaydedilen açıklamada, söz konusu vakfın ABD yasalarına uygun şekilde kurulduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının “FETÖ kumpası” olarak nitelendirildiği açıklamalarda, “Bu akıl ve izan dışı iddiaları cevaplamaya tenezzül etmemiz, iddia sahiplerine biçtiğimiz değerden değil kamuoyuna duyduğumuz saygıdandır. Takdir yüce milletimizindir” denildi.

TURKEN kimin, kim yönetiyor?

CHP liderinin milyonlarca doların gönderildiğine dair belgeler paylaştığı ABD merkezli TURKEN Vakfı’nın yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinden isimler yer alıyor. Vakıf yönetim kurulunda Erdoğan’ın kızı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’ın yanı sıra  Erdoğan’ın kuzeni Halil Mutlu da bulunuyor.  Kurulda ayrıca Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Okulu’ndan arkadaşlarıyla Ömer Faruk Albayrak ve Behram Turan da bulunuyor. Turan aynı zamanda yönetim kurulu başkanı.

Kuruluş belgesinde ise Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın imzası bulunuyor.

ABD Gelir İdaresi’nin resmi kayıtlarına göre, ‘vergiden muaf eğitim kuruluşu’ statüsünde olan vakıf,  dünyanın en pahalı kentlerinden biri olarak bilinen Manhattan’ın merkezinde geçen yıl 15 milyon dolarlık bir bina da satın almıştı. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.